Finn-Øyvind Langfjell og Børre Jacobsens feilslutninger

Av

Utbyggerne har forstått det. Vi har forstått det. Politikerne sier de har forstått det. Hortens havnefront er ”indrefileten” utbyggerne vil stå i kø for å bygge ut. 

DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Allerede før plandokumentene er vedtatt og endelige fikk de i et folkemøte, underlig nok, anledningen til å vise frem vyene i flotte og fargerike illustrasjoner.

Politikerne og administrasjon vår må ha litt is i magen, og posisjonere seg slik at det de og vi får ut av tiltaket, ganger oss alle best mulig. De bør også forholde seg til rett forvaltning.

Langfjell og Jacobsen har gjentatte ganger, i Gjengangeren, surmult over motstanden de møter. De oppkonstruerer og tilegner oss og andre som er uenige, merkelige standpunkter og sære oppfatninger.

Hvor tar de det fra? Det er ikke forvridde bidrag vi vil ha fra seriøse politikere! De som har fulgt med i politikernes beslutningsprosesser, over år, har erfart hva dette har betydd for byen. Fra den skandaløse riving av småhusbebyggelsen i sentrum og kjøpesentra med sentrumsdøden som resultat.

I de siste årene Linden park, Campus Vestfold og VGS-Lystlunden – dårlige kompromisser og gale plasseringer alt sammen. Nå senest Snøhettabygget og utviklingen i HS-4. Når politikerne snakker varmt om Hortens preg, byggehøyde og byggetetthet, fravær av barrierer i bydelene, åpenhet og siktlinjer fremstår det hult.

La oss få en diskusjon på harde fakta, heller enn denne synsingen og alle stråmennsdiskusjonene – da bli det enklere å skille mellom skitt og kanel.

Hvis Langfjell og Jacobsen ønsker å ha en konstruktiv, redelig og ryddig diskusjon om utviklingen i havna, kan de starte med å forholde seg til fakta i de juridisk bindende dokumentene for Havneutviklingen, henholdsvis Planbestemmelsen og Plankartet. Her fremkommer den usminkede sannheten i utviklingsprosjektet.

Slik vil de kunne tilegne seg større kunnskap om administrasjonens fravær av fokus på bærekraft og forurensning, og den stadig økende problematiske fergetrafikken (jf. døgnkontinuitet med natt-trafikk). De vil få innsikt i ROS-manglene, fravær av åpnet landskap, barrierer mellom bydeler og traktformede og skjeve siktlinjer.

Hvis de studerer det hele nøye vil de også oppdage trafikale utfordringer, tilslørte byggehøyder og utsiktskygge, tett arealutnyttelse og ikke minst, innplasseringen av den folkefiendtlig nye biloppstillingsplassen i bykjernen. Vær så god!

Geir Lenes

Horten 17.des.2019

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags