Byutvikling på repeat

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.
Flertallet av Hortens politikere har ført samme politikk i ti år, hotell og boliger i havna for å tiltrekke seg skattebetalere med høy inntekt. Dette har ikke skjedd. Nå gjentas samme prosess, og det forventes et annet resultat? Jeg har problemer med å forstå at det kalles nytenking og utvikling.
Når Jacobsen og Langfjell påstår at motstand mot hotell og boliger i havna, vil sikre forgubbing, gi lavere skatteinngang, redusere velferden og at Hortens innbyggere vil tape på det. Synes jeg det er en drøy påstand, spesielt når deres konservative ben har stått helt stille, mens vi som prøver å få til noe annet denne gangen, er i mot utvikling ?
Hva er så galt med å ha fellesområder og park anlegg rundt hele gjestehavna.
Mye står på spill. Vi må klare å skape god byutvikling, hvis ikke mister folk troen, eller mistro forsterkes. Vi må klare å lage bomiljø og bystrøk som «virker» ikke holde oss for nesen, lukke øynene og håpe på det beste.
Horten kommune har gode rutiner for medvirkning i form av høringer og folkemøter. Mange protesterer og det må vi.
Skaper vi en by som er like bra for en 8-åring som for en 80-åring som gjør at innbyggerne ønsker å bli boende eller flytte hit? Med gode skoler, aldershjem, barnehager, universelle løsninger, fritidsaktiviteter, kultur, miljøtiltak og arbeidsplasser. Det er det folk sjekker når de skal flytte et sted.
Et mer flerfunksjonelt by sentrum vil også være mer attraktivt å bli i for folk i ulik alder og livssituasjon.
Vi trenger et by sentrum med større vekt på kunst, kultur og parker for å skape et godt miljø. Horten har en unik mulighet til dette med sin tilgang til sjøen, lokal matproduksjon og mangfold av kunstnere. Det kan genereres nye virksomheter med fokus på nye grønne næringer.
Det bør ikke bygges dyre boliger eller hotell midt oppe i gjestehavna og stålhavna. Det vil føre til at havneområdet ikke kan fungere sosialt som et fellesområde, vanlige lønnsmottakere eller førstegangskjøpere kommer ikke inn i det området. Dessuten bygges det flere sjø nære boliger allerede, det er mange byggeprosjekter som er under prosjektering og det foreslås massiv bolig utbygging mange plasser i kommunene, videre er det flere sjø nære byggeprosjekter som realiserer innen relativt kort tid. Gamle yrkesskolen for eksempel som ligger tett på gjestehavn område. Enda en god grunn til å lage en park i hele område rundt gjestehavna. Utviklinga i hele havneområdet vil ta ti-år. Da vi har god tid til å skape gode løsninger for oss som bor her nå og de som etter hvert skal bo her i fremtiden.
Birthe Carlsen
Nestleder
Horten SV

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags