Barnetrygd: Historisk vedtak

Av
DEL

LeserbrevMandag 3. Juni var en bra dag for Horten kommune og for barn som vokser opp i fattige familier i vår kommune. Kommunalutvalget for helse, omsorg og sosial gjorde et ENSTEMMIG vedtak om at barnetrygden skal holdes utenfor beregningsgrunnlaget for sosialhjelp. Tenk dere det ! ENSTEMMIG ! 3. Juni er blitt en dag for historiebøkene i Horten kommune.

Ved å holde barnetrygden utenfor beregningsgrunnlaget for sosialhjelp, vil en familie med to voksne og to barn få en økning på kr. 2108,- pr måned og kr. 25296,- pr år. En enslig forsørger med to barn vil få en økning tilsvarende kr. 3.162,- pr måned og kr. 37.944,- pr år. Dette koster Horten kommune kr. 4,4 mill pr år.

Dette er vel anvendte penger. Det er viktig å forhindre at barn vokser opp i fattigdom. Fattigdom er den viktigste kilden til rekruttering til kriminalitet, prostitusjon, vold, narkotika og psykiske problemer. Det er viktig å forhindre at fattige barn vokser opp i et samfunn hvor de føler at de er stengt ute fra andre barns normale aktiviteter. I dag tok politikerne i Horten et viktig skritt i riktig retning. I dag følte jeg meg stolt over å være politiker i Horten kommune.

Børre Stabell, SV.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags