Plutselig våkner mange når de røde har styrt i nesten fire år, og skaffet oss gjeld i hundremillionerklassen

REAGERER STERKT: – De minste og svakeste i kommunen vår blir nedprioritert på bekostning av nybygg og materielle verdier. Det mener lokal KrF-leder Zvonimir Vojtulek.

REAGERER STERKT: – De minste og svakeste i kommunen vår blir nedprioritert på bekostning av nybygg og materielle verdier. Det mener lokal KrF-leder Zvonimir Vojtulek. Foto:

Av

De siste ukene har vi alle kunnet følger med på reaksjoner fra befolkningen i Horten angående budsjettforslaget fra Ap i front med de resterende partiene i den røde blokken.

DEL

MeningerReaksjonene har kommet i form av leserbrev i lokalavisa, på Facebook, og ikke minst fra modige ansatte, foreldre, pårørende, foreninger og så videre.

Les om det rødgrønne budsjettforslaget her (krever abonnement)

Plutselig våkner mange etter at det røde politiske flertall har styrt i nesten fire år, og skaffet oss gjeld i hundremillionerklassen; forslag om innskrenkede tjenester på sykehjem, barnehager med mer. Konsekvensen vil blant annet være økt antall fattige barn og familier.

Og på den andre siden har de ikke gjort noe ansvarlig grep for å styrke kommunens økonomi. Tilflyttingen til Horten har vært nesten ikkeeksisterende under deres snart fire år. De har klaget på både stat og regjering, på urettferdighet angående tildeling av midler og så videre. Deres ideologi har ikke virket. Konsekvensene av deres innvesteringer er ikke gode for innbyggerne.

KrF sammen med Høyre og FrP har gang på gang stemt imot enorme investeringer som for eksempel i Kulturkvartalet. Vi hadde et tak på 25 millioner på Kulturkvartalet. Ap og resten har foreløpig brukt 63 millioner; en forskjell på 38 millioner. Enda verre er det at Ap sammen med de røde har prioritert investeringer som kommer i konflikt med lovpålagte oppgaver. De røde har ikke styring på økonomien.

KrF har sammen med Høyre og FrP fra begynnelsen av vårt samarbeid, utarbeidet en langsiktig investeringsplan, og hatt den med i vårt felles budsjett i mange år. Dette er et viktig styringsverktøy for å kunne planlegge behov og nødvendighet av investeringer. Hos Ap og de røde ser det ut til at ideologi går foran innbyggernes behov, gang på gang. KrF stemte imot Ap og de rødes forslag om å bruke millioner til kunstutsmykning både inne og ute i ny idrettshall; millionene tas fra vikarer og nattevakter. Dette går ikke an.

De minste og svakeste i kommunen vår blir nedprioritert på bekostning av nybygg og materielle verdier. KrF sammen med Høyre og FrP, har alltid hatt en klar prioritering og det var mennesker foran kunst.

I barnehagesektoren foreslås det å halvere vikarbudsjettet. I tillegg vil de kutte og spare på tilretteleggingsmidler for de aller svakeste barna. De som har rett til spesialpedagogisk hjelp. Alle vet at små barn er sårbare og ved å kutte på bemanning i barnehagene, er det dem det går ut over. Barna tilbringer det meste av sin våkne tid i barnehagen fem dager i uken. Her legges grunnlaget for resten av livet.

Ap og de røde tar åpenbart ikke dette så nøye, materielle verdier ser ut til å være viktigere. Det viser i hvert fall deres prioriteringer så langt. De siste ukene har vi hørt hjerteskjærende historier fra pårørende til barn, eldre og syke som trenger tilsyn døgnet rundt. Det er ikke vanskelig å sette seg i deres sted og forstå deres bekymring. Ap og de røde sier at de skal gjøre undersøkelser om hvordan de best skal hjelpe  de eldre, de syke og så videre. Hvis de kunne lytte til de eldre, syke, pårørende, så kunne de gjøre det nå!

Vi vil ikke kutte i barnehagenes budsjett, vi vil ikke kutte bemanning på sykehjem, vi vil bygge ny barnehage. Hvis ikke kommunen har penger, foreslår vi å la private bygge barnehage. Vi vil fortsette å jobbe for at Horten kommune skal ha gode barnehager, med nok pedagoger og god voksentetthet.

Men problemet er at det ikke finnes mer penger. Alt er brukt på å betale valgløftene til velgerne, både fra Ap og samarbeidspartiene. To tusen to hundre millioner er gjeld til Horten kommune. KrF, Høyre og FrP vil stoppe investeringsgalskapen, og prioritere mennesker.

LES OGSÅ: Den nye skolen på Borre er skrinlagt – nå vil eiendomsselskap bygge «Tunet hageby» 

2019 blir meget økonomisk utfordrende for Horten kommune. Og det er ikke administrasjonen, men de regjerende partiene med Ap, som har foreslått et budsjett hvor de svakeste i kommunen vår blir nedprioritert på bekostning av nybygg, kunst og materielle verdier.

Hva kan vi forvente i 2019? Min prognose er eiendomsskatt fra Ap og de røde, og kanskje igjen Robek - registeret over kommuner som er i økonomisk ubalanse.

KrF, Høyre og FrP har siden forrige kommunevalg jobbet målrettet for at det skal være trygt å bli gammelt, sykt eller å få barn i Horten. Vår prioritering er og forblir mennesker.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags