Svenske tilstander

Av
DEL

LeserbrevBjørn-Kristian Svendsrud og FrP vil ha svenske tilstander i eldreomsorgen i Horten. Han vil innføre fiasko-prosjektet fra Sverige: fritt brukervalg inn i omsorgssektoren i Horten kommune. Fritt brukervalg betyr å få velferdsprofittører inn i omsorgssektoren i vår kommune.

I Sverige er det foretatt en evaluering av fritt brukervalg. Denne evalueringen konkluderer med at de har verken fått en bedre eller mer effektiv helsetjeneste ved å kommersialisere.

Det er blitt større sosiale forskjeller i eldreomsorgen i Sverige som et resultat av fritt brukervalg. Det er nærmest blitt fri etableringsrett for velferdsprofittører som mottar stykkpris fra det offentlige. Etableringen skjer oftest sentralt, mens distriktene tappes for fagfolk.

Den svenske velferdsutredningen som har vurdert fritt brukervalg i primærhelsetjenesten og eldreomsorgen konkluderer med at de som trenger tjenestene mest har minst forutsetning for å benytte seg av den. Det kan være på tide å spørre Bjørn-Kristian Svendsrud og FrP om hvem de mener eldreomsorgen og helsetjenesten skal være til for? Er det ikke for å beskytte de mest sårbare?

Vi har ikke behov for å få velferdsprofittører inn i eldreomsorgen i Horten kommune. De ansatte i Horten kommune gjør en fantastisk jobb. Det vi trenger å gjøre er å styrke grunnbemanningen i hjemmetjenesten slik at de ansatte har tid til den gode samtalen.

Ansatte som har en trygg og sikker jobb, som har en god pensjonsordning, og ordnede lønnsforhold, gjør en god jobb. Det er slik vi skaper en god eldreomsorg i Horten kommune. Det er en mye bedre løsning enn å slippe til velferdsprofittører.

Børre Stabell, SV.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags