Bravo Marianne Eide!

Av
DEL

LeserbrevI denne uka har vi kunnet lese i Gjengangeren om en Høyre ekstrem organisasjon som kaller seg for Nordisk Motstandsbevegelse. De hadde stått med flagg, malt med runer, festen på stokker og delt ut flygeblad på det lille torget i Apotekergata lørdag formiddag 09. d.m. Lederen i organisasjonen for Østlandet påstod at de ikke var nynazister, men han ønsket ikke å kommentere om de sympatiserte med nazistenes ideologi. Det de ønsket var en forandring i Norge.

Torsdag 14. d.m. hadde Gjengangeren et meget tankevekkende leserinnlegg - Aldri mer! - fra Espen De Lange, angående dette uønskede besøket. Herlig at folk engasjerer seg og står for det.

Men æres den som æres skal, for i dag 15. d.m. har Gjengangeren et intervju med Marianne Eide som gjorde meg både glad og håpefull for framtida. For hennes handling den 09.d.m. står det full respekt av!

Denne lille modige damen hadde ikledd seg sin samekofte og stilt seg opp helt alene, som en motdemostrant, rett foran de fem medlemmene av gruppa. Heldigvis så kom det flere kinner etter hvert å stilte seg ved siden av henne og de ble stående helt til den uønskede gruppa samlet sine saker og forlot Horten.

I de senere årene har jeg dessverre sett en skremmende parallell i Norden, med tanke på Tysklands historie etter den 1. verdenskrig. Men la oss håpe og arbeide for at vi ikke får tilstander vårt naboland Sverige nå sliter med.

Ønsker Åse R. Thoresen, Borre.  

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags