Trygt arbeidsliv – hardere mot kriminalitet

Av
DEL

LeserbrevArbeidstilsynet avdekker kriminelle nettverk som kombinerer skatteunndragelse og sosial dumping. Veksten  har vært skremmende de siste årene. Det har vi fått høre fra fagbevegelsen, arbeidsgiverhold, Riksrevisjonen, Økokrim og en rekke forskere. Denne utviklingen må stoppes, slik at arbeidslivet kan være trygt for alle arbeidstakere. Det er i ferd med å vokse fram en ny gruppe med underbetalte arbeidere.

Det er bred politisk enighet om at arbeidslivskriminalitet er et problem. Derimot er det uenighet om hvor stort omfanget er, og hvilke virkemidler og lovendringer som best treffer.

SV og fagbevegelsen, påpeker gjerne at framveksten av bemanningsbransjen og svekkelsene i arbeidsmiljøloven har skapt et svakere vern for arbeidstakere, svekket organisasjonsgraden og slik skapt grobunn for mer arbeidslivskriminalitet.

Høyresiden applauderer bemanningsbransjens rolle i å ta «topper» og «bunner» i bedrifters arbeidskraftsbehov, og ser det heller som en «vei inn i arbeidslivet» enn en trussel mot faste jobber og framvekst av en gruppe permanente midlertidige løsarbeidere.

LES OGSÅ: Dotrøbbel på Midgard: – Dette skaper mange ubehagelige situasjoner

Derfor stemmer høyresiden ned  forslag om å sikre faste jobber og begrense bemanningsbransjens utbredelse.

SV jobber for et arbeidsliv med trygge rammer, medbestemmelse og små lønnsforskjeller. Vi trenger en solid arbeidsmiljølov for å demme opp for det skjeve maktforholdet på arbeidsplassen.

LES OGSÅ: Her blir det arbeider fram til høsten, men så skal det bli mye bedre enn før

Den som er ansatt er mer sårbar enn den som ansetter. SV ønsker å reversere svekkelsene som ble gjort i arbeidsmiljøloven i 2015 og styrke arbeidstakernes vern ytterligere

Horten SV:

Michael Bo Bergman

Birthe Carlsen

Børre Stabell

Katja Halvorsen

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags