Om skjenkesaken ved Lt. Dons: – Vi har bedt om å få rapporten fra politiet mange ganger, men rapporten kommer ikke

Huanhua Zhao, Daglig leder for Lt. Dons i Horten

Huanhua Zhao, Daglig leder for Lt. Dons i Horten Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Huanhua Zhao, dagelig leder for Pianobaren AS, skriver et åpent brev til Horten kommune

DEL

MeningerI Gjengangeren 11.01.2019 opplyses at saken (inndraging av skjenkebevilling -red.anm.) vil bli behandlet den 28.01.2019 i hovedutvalget for helse, omsorg og sosial. Vi ber om at disse punktene blir lagt verk på:

1: Saken oppstår på grunn av at de tre skjenkekontrollørene mener det er tre åpenbart påvirkede personer i lokalet, noe vi ved utestedet er helt uenige i og derfor ringte til politiet om. Hvorfor ville/turte ikke skjenkekontrollørene la politiet  se på de «åpenbart påvirkede» personene? Saken hadde kunnet belyses/løses på en veldig enkel måte hvis skjenkekontrollørene lot politiet sjekke dette. Da vi ringte til politiet og ba politibetjenter se på de «åpenbart påvirkede» personene, svarte politiet oss med at skjenkekontrollørene ikke ville ha politiet blandet inn i saken.

Løytnant Dons Kafe & Pianobar nekter å godta skjenkestraff: – Kommunen er ute etter meg 

2: Saksbehandler skriver «det ble ikke framsatt direkte trusler». Politiet bekrefter at de ble oppringt av skjenkekontrollørene, og at de meldte at innehaver var vanskelig og truende mot dem. Politiets operatør på vaktsentralen hadde også bedt kontrollørene vurdere å trekke seg tilbake. Dette er jo en selvmotsigelse. Vi har bedt om å få rapporten fra politiet mange ganger. Men rapporten kommer ikke. Vi mener skjenkekontrollørene føler seg truet fordi de er veldig redde for at sannheten hadde kommet frem dersom politiet hadde kommet til stedet.

Skjenkekontrollørene var redde fordi det ikke fantes åpenbart påvirkede personer i lokalet, ikke at jeg var truende mot dem.

Huanhua Zhao om skjenkekontrollen på Løytnant Dons: – Derfor ringte jeg politiet 

3: Etter at vi klaget kommer det frem at det er tre skjenkekontrollører, men i rapporten står det kun to, og det opplyses at en person var kontrollør under opplæring. Vi spør: Finnes det ikke opplæring på jobb før dette? Hvis ja: Hvorfor tør de ikke skrive det i rapporten denne gangen? Dette er jo et soleklart bevis på de har noen å skjule. Vi har også god grunn til å mistenke at kontrolløren på  «opplæring» ikke er det, men er sjefen selv som er ute etter oss, slik at de to vanlige kontrollørene ikke tør å si imot sin sjef. Fordi vi har ikke opplevd at det må være tre skjenkekontrollører under en vanlig kontroll.  De siste 16 årene har det alltid vært to kontrollører.

4: I kommunes vedtak 06.12.2018 står det: Servering av alkoholfri drikke skal ikke i glass med alkoholreklame. En logo for en ølprodusent er som oftes å betrakte som alkoholreklame, mens det i noen tilfeller ikke er det. Det betyr forskjellsbehandling, og er ulovlig. Loven er lik for alle og alltid.

 5: Vi ber alle se på filmen.

Huanhua Zhao

Daglig leder, Pianobaren AS / Lt. Dons

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags