Den uheldige nattevakten

Av

Verven-festivalen 2019

DEL

MeningerHan kom trillende på sin sykkel med tom termos og tom matboks. Jeg kom «smalveien» gjennom hvite plastsperrer og nettinggjerder med sydvest, regnfrakk og våt dachs.

Han kom fra nattvakt og jeg på vanlig morgentur med bikkja. Vi var begge dryppende våte, og vi møttes på Karljohansvern dagen før det brakte løs på Verven- festivalen.

Nå var han på vei hjem. Han hadde antagelig sittet oppe hele natten for å passe på festivaltelt og materiell. Hadde sikkert ikke sett et levende menneske hele natta, og i gleden over å møte noen på morgenkvisten, innledet han da en hyggelig morgensamtale med meg.

Han kunne ikke tatt mer feil, stakkars. Han møtte et illsint damemenneske. Jeg var moden for å sette en dynamittladning under enhver form for festival-rekvistt.

Han fikk høre dette og mer til. Han fikk høre at floraen og faunaen på Karljohansvern er fredet. Dype hjulspor etter tunge maskiner som har pløyd seg gjennom landskapet vitner om at fredningsbestemmelsene er opphørt så lenge festivalen og ukelange forberedelser foregår.

LES OGSÅ: – Ta på deg godt fottøy, gjerne gummistøvler, selv om det blir sol!

Prestekrager, Kløver, Skogstjerner og andre markblomster kommer aldri til å bli seg selv igjen. Tungtransport dundrer forbi stuevinduene så veggene får varige sprekker. Veiene her på Karljohansvern er ikke dimensjonert for slik trafikk.

Han fikk også høre hva jeg mente om Lysell og hans team. Lysell er jo medeier i Gamlehorten Gjestegård – og det er der han har installert de som arbeider for festivalen. At det er enveiskjørt fra kirken og opp til gjestegården – er lagt på is så lenge festivalen og forberedelsene pågår. Tydeligvis.

LES OGSÅ: Sommerlett marsjkonsert med Marinemusikken

Jeg skulle ønske at de i kommunen som har med fredningbestemmelser og trafikkregler – laget for fellesskapets beste – også kunne ta med seg bikkja om morgenen under festivalforberedelsene – og se hva som skjer. Eller er det virkelig sånn at – trafikkskilt og fredningsbestemmelser kan fravikes under Verven-festivalen?

Alt dette og mer til fikk den stakkars nattvakten høre. Det ble en traurig morgen for ham – ikke sikkert han søker på jobben til neste år. Det kan nemlig lure flere sinte kjerringer og turgjengere i busk og kratt på Møringa Rådyr får han ikke møte – de har flyktet til Hortenskogen. Får håpe de har fått med seg ungene – ellers er det nok mer enn floraen som mister livet i løpet av disse ukene.

Hilsen Kjersti Bang Hamza

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags