Gå til sidens hovedinnhold

Streikestøtte fra Fellesforbundet Vestfold Nord

Artikkelen er over 5 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Våre venner i Fellesforbundet som er organisert i Riksavtalen (Hotell og restaurant) er i streik. Motparten, NHO, mener at dette er en urettmessig streik og bruker media til å framstille at yrkesgruppen kommer med urimelig krav.

Fellesforbundets medlemmer i denne bransjen har i lang tid blitt hengende etter andre arbeidstagere i Norge når det gjelder lønn og arbeidsforhold. Kravet her er at de lavest lønnede skal komme nærmere et anstendig nivå. Men lønnskravet er ikke det viktigste i denne konflikten. Det er retten til lokale forhandlinger. En rettighet de fleste av oss ser på som helt naturlig. En rettighet det ikke burde være noen konflikt i for denne arbeidsgruppen i Norge i 2016.

Fellesforbundet avd. 50 Vestfold Nord mener derfor at NHO Reiseliv bør gi etter for Fellesforbundets krav om rett til lokale forhandlinger slik at ansatte på Riksavtalen skal kunne få den lønna og de rettighetene de fortjener.

Vi vil også få oppfordre alle LO – medlemmer om å støtte opp om denne streiken og å vise solidaritet med de streikende.

For Fellesforbundet avd. 50


Kommentarer til denne saken