Vi vil bygge attraksjon, ikke industri på Langgrunn. Om noen uker er det for sent!

KJEMPER FOR VIKINGENE: Flere års kamp for å bygge opp vikingattraksjon må ikke ende i ja til industripark. Det skriver innsender Eddy Robertsen i Venstre.

KJEMPER FOR VIKINGENE: Flere års kamp for å bygge opp vikingattraksjon må ikke ende i ja til industripark. Det skriver innsender Eddy Robertsen i Venstre. Foto:

Av

I disse dager står det en kamp om hva vi vil at området mellom Borrehaugene og Rørestrand skal bli. Et industriområde, eller en vikingattraksjon. Og vi kan ikke få begge på samme sted.

DEL

MeningerEn del mennesker, meg inklusive, har i flere år jobbet hardt og målrettet mot å få bygd opp en vikingattraksjon rundt Borrehaugene. Mulighetene for kommunen rundt dette er enorme. Både kulturelt, historisk og når det gjelder arbeidsplasser.

Les også (+): Eddy Robertsen i Venstre om kampen for Baggerød: – Et svik mot kommende generasjoner

En skikkelig attraksjon med aktivitetstilbud, muligheter for overnatting og opplevelser i skikkelig vikingånd. En attraksjon på linje med Middelardercenteret i Danmark, og med aktivitetstilbud på linje med Kardemommeby og Abrahavn i Kristiansand. Et vikingsenter som får familien fra Kristiansand til å planlegge ferien sin til Horten, på samme måte som barnefamilien fra Horten planlegger besøk til Dyreparken.

I Kristiansand er antall arbeidsplasser direkte tilknyttet dyreparken ganske imponerende – 200 heltidsansatte og 1.200 sesongarbeidere. I tillegg kommer all tilknyttet virksomhet som restauranter, handel og overnatting i kommunen ellers.

Dette skjer selvfølgelig ikke over natten, men skrittvis. I Horten har vi tatt de første skrittene i riktig retning. Midgard vikingsenter var et skritt i riktig retning, Gildehallen likeså. Etablering av Noatun med både restaurant og overnattingsmuligheter var bra.

Les også (+): Eksklusiv førpremiere i Horten: Du kan få se de første episodene av den populære serien før alle andre!

Utvidelse av en håndverkslandsby rundt Gildehallen er veldig gledelig, og planene om en vikinghavn helt ypperlig. Planene om en «Vikingcamp» i skogen ved Eikestrand peker i samme retning, og er en veldig god idé. Aktiviteten øker, og attraksjonene og arbeidsplassene blir flere.

Så kommer Baggerød og ønsker å bygge fabrikk. På Langrunn. Jeg forstår godt at man ønsker arbeidsplasser i kommunen, men å gi hundrevis av framtidige arbeidsplasser på båten for å sikre 50 nokså usikre arbeidsplasser nå? Jeg forstår det virkelig ikke.

For la det være sagt med det samme; å utvikle Langrunn til industri, ødelegger muligheten for en vikingattraksjon på den størrelsen vi snakker om. Den døra blir stengt for alltid. Muligheten blir borte. Vi politikere må ta ansvaret for å utvikle området og kommunen i en retning som gir mening også for framtiden. Horten må ville noe skikkelig med vikingarven. Innbyggerne må fortelle sine politikere at vi vil bygge attraksjon, ikke industri på Langgrunn. Og vi må gjøre det nå. Om noen uker er det for sent.

Les også (+): Sjekk den nye filmen om Horten: – Det har aldri skjedd så mye i kulturkommunen som det gjør nå!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags