Gå inn i forretningen og foreslå at elevene kan få komme inn hvis du følger dem

Av

Artikkelen om ungdom og Rema 1000 i Holtandalen var trist lesning. Det går utover de elevene som står ute og venter og kanskje ikke rekker å komme inn før friminuttet er slutt.

DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.En idé: For noen år siden jobbet jeg som sikkerhetskonsulent i Falck Redning og gikk uniformert og kom til COOP i Holtandalen og en rekke elever ventet på og komme inn da kravet var max to og to. Jeg gikk inn i forretningen og spurte om det var greit at alle kunne komme inn og jeg gikk sammen med dem og så tett på at ingen kunne naske.

LES SAKEN HER (+): Mener Rema 1000 behandler ungdommen dårlig: – Sånn kan vi ikke lenger ha det

Det synes de var flott, så jeg gikk ut og hentet alle inn og ga de streng beskjed om at jeg ville følge alle med argusøyne. Handlerunden gikk flott og raskt og alle rakk skolen igjen. Jeg fikk mange varme takker fra elevene og ansatte på COOP.

Hvorfor ikke gjenta dette? En av dere voksne og ordentlige personer som skal inn og handle og ser elevene står ute og venter og kanskje ikke rekker og handle, velger å bruke noen minutter på dett. Gå inn i forretningen og foreslå at elevene kan få komme inn ved at du følger dem på samme måte som jeg gjorde den gangen. Tenk over dette både dere voksne foreldre og ansatte i butikkene. Med dette vil også generasjonskløften mellom elevene og vi voksne bli mindre ved at vi hjelper hverandre.

LES OGSÅ (+): Joona (3) fikk to brannbiler – da ble det bytur på den store byttedagen

Det er da merkelig om det ikke nærmest daglig er en ansvarlig voksen person som skal inn og handle mens elevene står ute og venter. Da kan du bidra med noe meget positivt ved å ofre noen minutter på denne enkle og greie metoden til felles beste. Med vennlig hilsen.

LES OGSÅ (+): Nærmeste nabo til Circle K tordner mot bensinstasjonens støy: – Jeg holder på å bli gal

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags