– Nå kan det bli drastiske endringer i vårt historiske bylandskap, med Portalbygg og hotell

Av

Det er helt klart at området rundt gjestehavna trenger en forandring.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Men eiendomsutvikling er profittbasert og markedsstyrt. Markedet tar ikke vare på mennesker, vi er fortjeneste. Hva synes vi egentlig om at utbygger skal få så stor makt over oss og byutviklingen vår?

Innbyggere i Horten er blitt inkludert i prosessen, men så langt ikke blitt hørt. Vi er ikke imot forandring, men en slik forandring som dette fører til at vi får et by sentrum uten utsikt til kyst.

Med en forespeiling om at Portalbygget skal kunne romme virksomheter som bevertning, kultur, næring og kontor. Med en målsetting at virksomhetene i bygget skal bidra til å styrke og aktivisere havneområdet. Er det klart mange synes det høres forlokkende ut, men jeg ser ikke helt at den sosiale delen med blant annet sosiale møteplasser, hvor vi kan oppholde oss uten at det koster noe er tilstede.

Det var ungdommen ganske klare på, at de ønsket en åpen park i området. Selv om det blir grønne innslag, kan det bli et veldig kommersielt lukket område. Bygget passer overhode ikke inn i forhold til eksisterende bygninger inne på selve havneområdet. Isolert kan det se flott ut, men ikke sett i sammenheng. Da blir det mildt sagt dominerende (4.500 kvadratmeter) De fleste av oss vil ikke ha råd til å bo i området, eller i verste fall ikke oppholde oss der engang.

Et hotell blir helt klart ikke bygget for oss, men for alle andre. Med et stort portal bygg i ene enden og et enda større bygg i andre enden ( 6.500 kvadratmeter) Blir det ikke feil å si at vi blir stengt inne. Hotellbransjen sliter nå, og det vil kanskje ta flere år å få allerede eksisterende hoteller i de store kjedene oppe å gå.

Hva da med nybygg og nye investeringer, vil det bli prioritert i nåværende situasjon, eller vil Rustadbrygga igjen bli liggende å vente i flere år, til markedet og risiko villig kapital er oppe å går igjen.

Vi har allerede et hotell veldig nærliggende til samme området. Alle hotellene i Horten sier det ikke er belegg for et hotell til, da vil eventuelt nye skapte arbeidsplasser, bare føre til tapte arbeidsplasser et annet sted.
Prøv med en park rundt hele gjestehavna med benker og trær. Noen små boder hvor lokale bakere, bønder, kunstnere kan både selge å vise frem sine produkter.

Leiligheter fra HAC- tomta og bort til Linden må stilles krav om også rimeligere leiligheter og da ikke bare i første etasje, så vi ikke får et etasje klasseskille, innenfor en ny bydel. Strandparken ser bra ut, samme stil og høyde burde videreføres på HAC tomta.

Alle de nye byggene og planene vil lukke Horten sentrum og en hel bydel bort fra fjorden og småby idyllen vi er så glad i.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken