Regjeringen snur ikke kappen etter vinden – den pakker ned hele seilet i stedet...

KRITISK: Åde Naper i SV etterlyser nytenking hos regjeringen.

KRITISK: Åde Naper i SV etterlyser nytenking hos regjeringen. Foto:

Av

Regjeringen dropper nasjonal ramme for vindkraft. Statsministeren forklarer dette med høyt konfliktnivå og kritiske høringssvar fra kommunene. Hva betyr dette? Ble det for mye jobb?

DEL

LeserbrevBetyr det at de legger bort vern av natur, og skroter de økologiske eksklusjonskriteriene i NVEs rammeplan? I så fall erstatter Erna Solberg en ramme med fri flyt og planløs framdrift, og legger skylden på brysomme kommuner.

Betyr det at de legger bort ambisjonene om mer fornybar energi? I så fall tar Erna Solberg landet mange steg tilbake fra nødvendig grønn omstilling, og legger skylden på kommunene. Betyr det at de lar være å utvikle regelverk for offentlig eierskap, lokal kompensasjon for naturinngrep og inntjening for kraftproduksjon i kommunene? I så fall legger Erna Solberg ansvaret på kommunene for sin egen manglende interesse for lokal forvaltning.

Eller betyr det at når vi i framtida deltar i høringssaker så må vi passe oss for å dempe innspillene slik at ikke høringssakene trekkes? I så fall legger Erna Solberg noen merkelige premisser for videre medvirkning i saker med store lokale følger.

Egentlig høres det mest ut som at regjeringen synes dette ble for mye jobb. Som i de fleste saker som har med klima eller kommunepolitikk å gjøre, så er Erna Solberg umulig å forstå.

Det er greit å ha noen å skylde på når det blåser. Men regjeringen snur ikke en gang kappen etter vinden. De pakker ned hele seilet.

LES OGSÅ (+): Her er oppskriften – med grønne fingre kan du få rimeligere renovasjonsavgift

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags