Hva i all verden har skjedd med oss? Hvorfor er det så mye hat?

STØTTE OG FORSTÅELSE: Kristine Aas Frøysa i  Arbeiderpartiet tar et oppgjør med hatefulle kommentarer.

STØTTE OG FORSTÅELSE: Kristine Aas Frøysa i Arbeiderpartiet tar et oppgjør med hatefulle kommentarer. Foto:

Av

Så slemme vi mennesker er mot hverandre. Jeg undrer meg over hva som får voksne mennesker til å spytte ut negative kommentarer i kommentarfeltene. Jeg frykter for ytringsfriheten vår. I Norge. Nå!

DEL

LeserbrevMaria K Aasen -Svensrud uttaler i sin kronikk «Nettrollespill må også ansvarliggjøres» (VG 19.8.2019) at det er et tap for samfunnsdebatten at folk trekker seg unna den i frykt for hatet.

Og det er en tankevekker at folk trekker seg unna den offentlige samfunnsdebatten fordi de frykter nettrolla. Jeg har ei venninne som prøvde seg i kommentarfeltet da ei norsk dame med sine to barn fikk komme hjem til Norge etter å ha vært delaktig i IS sin krigføring i Syria. Det var en positiv kommentar om at hun er glad for at Norge viser humanitet samt at det nå er opp til rettsvesenet å dømme om moren er skyldig eller ikke.

Kanskje ingen overraskelse at den kommentaren ikke fikk stå i fred. Og da undrer jeg meg. Hvorfor? Hvorfor har tilsynelatende så mange mennesker så mye hat i seg? Hvorfor har de så sterkt behov for å kalle folk stygge ting? Folk de ikke kjenner.

Det blir så primitivt. Dette hatet. Det skapes avstand mellom «oss» og «dem». Er det så rike vi er blitt i dette lille landet, at vi kan tillate oss å kalle oss elite. Det er ingen ny kunnskap i historien om at eliten skaper avstand til folket. Eliten bestemmer. Eliten dømmer. Eliten straffer. Har vi råd til å være dem?

Det er 75 år siden den store krigen gikk mot slutten. Landet vårt ble gjenreist av humanitær hjelp og fellesskap. Og jeg hyller dette fellesskapet. I alle former. Vi er her for å hjelpe hverandre. Støtte og å vise kjærlighet. Forståelse.

Aldri må vi glemme at det er flest utlendinger i verden. Antall innbyggere i det lille landet vårt fyller så vidt en liten forstad til verdensmetropolene.

Vi kan da ikke tillate oss å være så sinte. Sammen bygger vi verden. Sammen!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags