Kebab til forvirring med Zahid Ali: En lang anmeldelse av Kebab City

Av

I forbindelse med åpningen av den nye kebabsjappa i Horten, «Kebab City» tenkte jeg på dette:

DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Du får tak i kebab på nesten hvert eneste gatehjørne, og den lages på rekordtid.

Stort sett alle kebabsjapper har spesielle navn: New York kebab, Winny kebab, TEXAS KEBAB, eller Charlie kebab, en av de mest kjente kebabsjappene i Oslo!

Det er bilde av Charlie Chaplin i logoen! På en kebabsjappe! Det er lett å bli forvirra. Er det et Chaplin sted? Er det Charlie Chaplin fanklubb som har slått seg sammen og viser sin kjærlighet til han ved å selge junkfood? Jeg dro innom en Charlies kebabsjappe og sa jeg skriver hovedfagsoppgave om Charlie Chaplin.

– Kan du fortelle litt om hvordan moromannen har påvirket livet ditt til å starte et eget Chaplin sted, som har spesialisert seg i å lage kebab fra Midtøsten?

Jeg ble verken overrasket av svaret eller ordleggingen

– Hva du mener?

Jeg stilte et nytt spørsmål.

– Charlie Chaplin, hva kan du fortelle om han?

– Han er i pitabrød, med løk, agurk, chamipgnon og dressing du kan velge selv. Han er veldig god. Vi du ha Charlie kebab med drikke?

«Nothing but a hounddog»

Jeg var på annen kebabsjappe. Legendarisk dårlig, ligger rett ovenfor Ullevål sykehus. Elvis kebab. Det var innehaveren selv som sto i kassa. Jeg tenkte (på liksom), Elvis fan? Så jeg la inn litt Elvis sangtitler i praten min, når jeg bestilte, for å høre om han var i rute.

– Jeg tar en Elvis kebab, hvis den ikke er god kan jeg «return to sender?»

Han svarte ikke, så jeg tenkte kanskje han har gått glipp av akkurat den låten. Jeg prøvde igjen.

– Er det ferskt kjøtt, eller har det stått ute «one night with youuuuu?»

Han svarte heller ikke på det spørsmålet, så jeg prøvde en annen vri. jeg tenkte at han kanskje ikke kjente igjen melodiene fordi jeg ga meg for tidlig. Kanskje jeg var for rask. Jeg prøvde å finne en naturlig inngang, så jeg sa:

– Ja er det mye å gjøre i dag? Han svarte med en gang.

– Ja, det er veldig mye, spesielt på kvelden natt til lørdag.

– Det er supert, men «Er duuu lønnsom i natt. Vil du spis meg inaaat, er det kjøttet du steker holbaaaaart?»

Jeg tenkte ikke på at alle elvistekstene mine endte opp som kritikk mot sjappa hans. Men den smaker «Nothing but a hounddog» uansett.

Han tok ingen av referansene. Så hvorfor heter sjappa Elvis kebab. Vet ikke. Det er et mysterium.

Og nå Kebab City. Engelsk. Er det en internasjonal kjede? Er den for engelskspråklige? Er navnet henter fra en database med kebabsjappe-navn du kan kjøpe billige bokstavklistremerker til? Jeg aner ikke, men én ting har jeg lært meg om de mystiske kebab sjappene:

En fin test når du er drita, for å sjekke om kebabsjappa du skal innom har kvalitetsmat eller ikke, er å se på sparkelspaden de bruker på å kutte opp kjøttet. Bruker han spade fra jotun med oransje skaft er kebabfyren opptatt av kvalitet.

Bruker han derimot en sparkelspade fra Biltema med blått skaft, til 20 kroner er sannsynligvis kvaliteten på maten deretter.


Kebab City

Navnet kommer innenfor samme sjanger som ovenfor. Navnet er litt overdrevet. De har bare en type kebab, og resten av gatekjøkkenet er laget av vanlige byggematerialer. Det henger ikke en lysekrone av kebab ned fra taket, De som står I kassa går ikke rundt i kebabkostyme og du får ikke kjøpt miniatyr babb, du kan feste på nøkkelknippet.

Det bærer ikke noe preg av å være en kebab by, mer et enkelt gatekjøkken med et lite utvalg av fastfood. Jeg hadde tatt inn elementene som var rundt og gitt det et realistisk navn.

Bygget er del av gamle Møller bil, som ble lagt ned for mange år siden. Ingen vet hva som kommer. Det går rykter om Plantasjen, noen har sagt at det kommer en restaurant, andre snakker om møbelforretning. Og kanskje enda verre for kebabsjappa, en stor kebabsresturant..(!)

Jeg hadde kalt det «Her kommer det 30 nye boliger – kebab»

Uansett, Jeg bestilte mat til hele familien. En stor cheeseburger tallerken en liten cheeseburger med dressing i beger ved siden av, og to store sterke kebab. Den ene kebaben med kun agurk, kjøtt og dressing.

Kebaben var laget av standard farse, og den var så sterk at jeg måtte gå over fra Pepsi Max til lett- Melk og derfra videre til Novaluzid; tyggetabletter mot halsbrann, sure oppstøt og magesår.

Men det var min egen skyld. Jeg hadde bestilt sterk. Pommes frittesen hadde bra størrelse på bitene, litt bløte men veldig god smak.

Burgeren smakte litt annerledes enn vanlig burger. Satt pris på at den ikke var overdyna med krydder og var overstekt. Han i kebabsjappa hadde også kommentert at han brukte andre kryddere til burgeren så smaken ville være litt annerledes enn vanlig.

Det oppdaget samboer uten at jeg opplyste om det. Burgeren var ifølge samboer, Hortens beste gatekjøkkenburger (Hun er innfødt), kebaben var dessverre ikke helt «Moy Bien pluss».

Alt i alt, inkludert service, (veldig hyggelig fyr. En av de få som faktisk smiler) og at jeg fikk sjokolade ventekake (sikkert rester fra åpningen) og beliggenhet (en rundkjøring med utsikt mot Hortens Hollywood, Dollaråsen) og tatt i betrakting de andre sjappene i byen: Terningkast 5

- Zahid Ali

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken