Jeg er begeistret for Ørns idé for Lystlunden

STUSSELIG: Dette er fasilitetene Ørn har å tilby gjester, observatører fra NFF  og media. I tillegg huser det speaker og Ørns VIP-servering.

STUSSELIG: Dette er fasilitetene Ørn har å tilby gjester, observatører fra NFF og media. I tillegg huser det speaker og Ørns VIP-servering. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Begeistret over Ørns forslag om et idrettens hus i et tribuneanlegg i Lystlunden.

DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Ørn har lenge vært opptatt av ny tribune, nå har de tenkt litt lenger og litt utenfor boksen. Og, de har tenkt litt på andre. Det har ikke alltid klubben gjort, men nå fortjener de ros for å komme med noe mange vil kunne ha glede av.

Jeg tror Kjetil Ramberg har helt rett når han sier at alle er enig i at fasilitetene på stadion i Lystlunden er elendige. Det er ingen som drar på Ørn-kamp fordi det er hyggelig på tribunen. Ønsker Ørn å gjøre noe for sponsorer og VIP-gjester, må de først samle dem på Ørnhuset, og så gå bort til stadion. Noe så enkelt som et tak over tribunen hadde sikret Ørn flere tilskuere på dager med regn. For min egen del må jeg si at arbeidsforholdene for mediene er så å si ikkeeksisterende.

Mange klager over det store feltet mellom tribunen og banen, forståelig nok. De ønsker å være nærmere spillet. Men, det er en god grunn til at feltet er der. Det er fordi kommunen tenkte, da de la kunstgress på stadion, at en gang i tiden skal det bygges ny tribune, og det har de altså satt av plass til. Vel, tiden er inne for å bygge den tribunen.

Lagidrettene i Horten kommune har vært heldige i en lang periode. I 2005 ble kunstgressbanen i Åsgårdstrand tatt i bruk. Den første i Horten med moderne kunstgress. I årene som fulgte kom det kunstgressbaner på Borre, Skoppum og i Lystlunden (to baner). På Nykirke kom Sparebank1-hallen for to år siden. Det er en ny flerbrukshall ved Granly skole. Og nå i sommer startet arbeidet med ny idrettshall til håndball i Lystlunden.

Det er vanskelig å påstå noe annet enn at Horten kommune har vært og er gode på baner de siste 10–15 årene. Men, vender vi blikket bort fra banene, og ser på fasilitetene rundt har kommunen ikke vært gode på vedlikehold. Holtanhallen har en fantastisk atmosfære, men kalles spøkefullt «den gamle gymsalen» av flere profilerte håndballfolk. Spøkefullt, men det er definitivt sant.

Tribunene i Lystlunden og på Borrebanen er utdaterte, nedslitte – rett og slett triste. Og garderobene der er heller ikke de triveligste.

Det store problemet er som alltid økonomi.

Kunstgressbaner har begrenset levetid. Hvert tiende år kan man søke om spillemidler til nytt dekke. I realiteten er banen utslitt etter åtte år. Åsgårdstrand-banen har fått nytt dekke, mens Borre, som skulle fått i 2018, er satt på vent fordi kommunepolitikerne har bestemt at det ikke skal brukes gummikuler som fyll (for øvrig et annet tema, det kan sies mye om).

Kommunen er nødt til å skifte kunstgresset på banene, ellers blir de farlige og ubrukelige. Det er normalt vedlikehold, men det spiser i flere år framover av midlene til idrettsinvesteringer – går utover andre prosjekter og annet vedlikehold – som fasilitetene rundt anleggene. På en måte er det en ond sirkel, men det er rett og slett konsekvensen av valget som er gjort.

Behovene til andre idretter enn fotball og håndball skal man og ha i bakhodet. De kommer ikke til å bli mindre med årene. Hortens Turnforening er blant dem som har varslet at de trenger mer plass, og jobber med planer for å utvide turnhallen. Andre klubber igjen trenger mindre plass, eller rett og slett plass, eller rimeligere lokaler. I samtaler opp gjennom årene er jeg godt kjent med det i Horten finnes idrettsklubber som bruker så å si alle inntektene sine på husleie.

For mange av disse er ideen om å samle mange klubber og idretter i et idrettens hus i et tribuneanlegg i Lystlunden god.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken