Gå til sidens hovedinnhold

Festen fortsetter

Artikkelen er over 4 år gammel

Det var kjærlighet. Rå og uforfalsket, skingrende og skjønn.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Den skyllet over oss fra Valentourettes på Møringa. Bandet hamret rock-poeten Joachim «Jokke» Nielsens musikk ut i junikvelden. Det låt ikke perfekt men det var elektrisk og ekte. Som da Jokke spilte i små ungdomslokaler som var så fulle av folk at det tøt ut av vinduene. Vi mintes og sang med tårer i øynene. Vi smilte til hverandre på vei hjem fra Vervenfestivalen. Og lovte å møtes igjen neste sommer.

Sommeren i Horten og Åsgårdstrand er full av kjærlighetshistorier fra små og store scener. Bilder og ord kan vanskelig overføre følelsene, men det er en glede å prøve. Vi har fortalt om rekorder som ble slått. Ølfat er tømt, kasser er fylt og mange av neste års billetter er allerede solgt. Åsgårdstrandsdagene, Verven, Kanalrock og Kammermusikkfest er allerede noe å glede seg til.

Det er en prestasjon som vi ikke skal glemme å takke hundrevis av frivillige for. De har allerede skrevet de innledende kapitlene til kjærlighetshistoriene fra sommeren 2018.

Vår festivalhistorie er lang og rik: I 2018 er det 40 år siden Bob Marley spilte på Hortensfestivalen. Den er historie, men lever videre. Arvtakeren etter Færderseilas-festen, Aftersail, er trolig også historie. Og samtidig et grunnlag å bygge videre på. Mye fungerte nemlig svært godt under Aftersail. Logistikk, teknikk og lyd, servering og vakthold var ypperlig. Når publikum likevel sviktet skyldes det flere ting; det mangler ikke på innspill, og det er et godt tegn: Folk er engasjerte. Vi vil beholde byfesten i starten av sommeren. Det er mulig å lage i 2018.

Engasjementet og erfaringen er der, publikum er der. Kommunen er med på laget, både i administrasjonen og det politiske miljø er det vilje til å satse videre. Byfesten vil være forankret i vår 40-årige kjærlighetshistorie og en god anledning for vår nyeste manifestasjon av kjærlighet og engasjement, foreningen #Hortenlove, til å sette oss på kartet. Byfesten bør flyttes til havneområdet i Horten.

Den kan kalles Festivalen Hortenlove, «Den Store Havnefesten» eller Hortensfestivalen. Det kan være en sommeråpning, folkefest og et utstillingsvindu for resten av festivalene. Næringskonferansen «Made in Horten», høyskolen og Redningsselskapet kan være med. Mulighetene er mange.

Årets festivalsommer er bare drøyt halvferdig. Mens regnskurene skyller de siste restene etter pønkefesten Kanalrock på Bueskytterbanen ut i Hortenskanalen, står hundrevis av frivillige klare til årets kanskje aller største publikumshelg i Horten og Borre.

Ved vikinghallen på Borre arrangeres den hittil største utgaven av Midgardsblot. Metal- og vikinghistoriefestivalen trekker gjester fra hele verden. På Karljohansvern har Mat- og Ølfestivalen og Fotografiets Dag slått kreftene sammen og venter publikumsrekord.

Det blir et fantastisk punktum for sommeren. Det er kjærlighet, svarer vi når noen spør hvordan det er mulig. Vi hyller festivalbyens mange frivillige som gjør det mulig. Slike folk vokser bare på trær i Horten.

Kommentarer til denne saken