Du venter ikke lenger på å få Gjengangeren i postkassa for å finne det ut. Du plukker mobilen opp av lomma, finner gjengangeren.no og blir oppdatert med det siste. Tidlig om morgenen, sent om kvelden og jevnlig gjennom hele dagen. Denne utviklingen fører også til en utvikling av Gjengangeren. Vi har alltid vært Hortens nyhetsavis. Vi putter nyhetene i postkassa di. Nå er vi Hortens allmenkringkaster. Vi er på skjermen din. Vi er ditt sted for å ta pulsen på lokalsamfunnet. Digital nyhetsstrøm 24 timer i døgnet, sju dager i uka.

Dette er en revolusjon. Den pågår hvert våkne minutt og det er du som står bak. Du bruker ny teknologi og har fått nye vaner og rutiner for hvordan du holder deg oppdatert om og engasjert i stedet du bor.

Vi lever av ditt engasjement. Vi forteller små og store historier om din hverdag. Og vi publiserer dem der du foretrekker å få dem. Det har vi gjort siden 1851, og alltid på papir. Vi har drøyt 6.000 abonnenter, det har vært jevnt de siste 15 årene. Antallet daglige lesere øker, og nærmer seg 18.000. Det forteller oss at folk har et vedvarende sterkt forhold til byen og lokalavisa.

Innenfor denne rammen foregår det samtidig en tydelig utvikling. En sterk vekst av lesere som foretrekker Gjengangeren digitalt; på PC-skjerm, mobiltelefon eller nettbrett. Den digitale nyhetsstrømmen fra Gjengangeren er oppdatert hele døgnet. Fra 300 hel-digitale abonnenter i 2015 vokser vi i skrivende stund mot 1.500. Og det fortsetter å øke. I atskillig mindre takt blir det færre som abonnerer på papiravisen. Det er fortsatt vårt hovedprodukt med nesten 5.000 abonnenter.

Da jeg begynte som journalist i 1994, var mobiltelefoner relativt nytt, Internett var ikke allemannseie og våre fotografier var et arbeidskrevende håndverk. I årenes løp har vi tvilt og trodd mye om hvor det bærer. Noen spådommer har slått til, andre ikke. Nå spør ingen lenger om når det digitale skiftet kommer. Vi står midt i det. Vi spør ikke lenger om folk er villige til å betale for journalistikk på nett. Det gjør mange av dere. Vi har snart registrert 7.000 kunder med full tilgang til vårt digitale innhold. Og flere skal det bli.

Nøkkelen til fullt digitalt utbytte av Gjengangeren heter aID. Vi starter nå en kampanje for å aktivere enda flere aID-brukere av Gjengangeren. Du som leser dette har som abonnent allerede aID inkludert. Du kan også dele din digitale tilgang med flere i husstanden. Noen abonnenter sitter på gjerdet, og de kan glede seg. Nyregistrerte aID-brukere vil automatisk delta i et lotteri med god mulighet til å få en hyggelig presang for den digitale innsatsen før julefreden bryter løs.

Denne uka har jeg vært redaktør i to år. Jeg gleder meg til veien videre, sammen med deg. Har du forresten vært inne på www.gjengangeren.no og sjekket hva som har skjedd siden sist?