Vi er stolte av Hortens reaksjon på klima-krisen

Av

For den som er opptatt av levekårene for våre barn og barnebarn har de siste årene vært preget av mange dårlige nyheter

DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.FNs klimapanel advarer om at forekomsten av ekstremvær vil øke, mens FNs eksperter på naturmangfold varsler om mulig massedød av arter om vi ikke får bukt med stadig økende klimagassutslipp. Som medmennesker har vi en plikt til å hjelpe de som vil lide den største nøden som en følge av disse endringene. Den plikten tar vi også på alvor her i Horten kommune. Derfor går Arbeiderpartiet inn for en klimaplan som er ambisiøs, og som tar inn over seg det faktum at vi har en klimakrise.

LES OGSÅ (+): Erklærer krig mot fremmede planter og dyr – hageavfall kan fort bli miljøbombe

Kommunedelplanen for klima og energi i perioden 2020 – 2032 er nå sendt ut på høring. Det betyr at du som innbygger har mulighet til å komme med innspill på hvilke mål kommunen skal sette seg i klimaarbeidet. Og ikke minst kan du benytte muligheten til å si noe om hvordan du mener kommunen best kan nå målene vi setter oss.

Vi er stolte over den klima- og energiplanen som nå er sendt ut på høring. Den setter mål om å redusere utslipp fra bilkjøringen i kommunal regi, og å fullføre sykkelveien fra havna til Bekkajordet. Det er satt mål for reduksjon av utslipp fra landbruket, og mål for karbonbinding.

Samtidig slår den fast at kommunen må være en pådriver for å elektrifisere fergetrafikken mellom Horten og Moss. Slik vil vi gjøre vårt for å kutte utslippene fra en av de største kildene til forurensning i Hortens farvann. Til sammen, i tillegg til en lang rekke andre tiltak, utgjør dette en ambisiøs satsing på utslippskutt.

Arbeiderpartiet og samarbeidspartiene tar på alvor den store klima- og naturkrisen som verden akkurat nå er inne i. Kommunens klima og energiplan er en lokal reaksjon på den eksistensielle krisen som klimaendringene utgjør både her i Norge og resten av verden.

Kommunens klimaarbeid er for viktig til at ikke helt vanlige innbyggere skal ha meninger om det. Vi anbefaler derfor alle å delta i debatten om hvordan vi som kommune kan bidra til det helt nødvendige grønne skiftet.

Bare ved å hente inn gode innspill kan vi skape en klimapolitikk som både tar innover seg at det vi gjør må kutte utslipp raskt, samtidig som det ikke skal forsterke forskjellene mellom folk.

LES OGSÅ (+): Tente lys for miljøet: – Vi vet at vi sitter på et hurtigtog på vei mot stupet

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken