Et møte i Lystlunden

Første spørsmål fra anføreren var: «Kaster du søppel?»

Første spørsmål fra anføreren var: «Kaster du søppel?» Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

En times venting mens andre skifter til vinterhjul for deg, kan godt benyttes til en spasertur i Lystlunden.

DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Et trivelig sted som denne gang ble krydret med en interessant opplevelse. En skoleklasse, 1. klasse vil jeg tro, hadde åpenbart miljø på planen og møtte meg, ti i bredden, da jeg kom gående.

Første spørsmål fra anføreren var: «Kaster du søppel?»

Jeg forsvarte meg og svarte nei! De hadde plukket søppel og viste meg resultatet. Jeg roste dem og spurte hva som hadde vært enda bedre enn å plukke. De så tvilende ut, så jeg svarte for dem: «At ingen kaster søppel i naturen!» De sa seg enig.

«Vi så noen ungdommer som bare kastet fra seg søppel, og så bannet de,» sa en av de minste. «Slike ord vil vel ikke du bruke?» sa jeg. Intens hoderysting bekreftet det.

Så kom det alvorligste for meg. «Hele jorden vil brenne opp,» ble jeg betrodd av en engstelig gutt som tydelig trodde på det han var blitt fortalt. «Hvem har sagt det?» spurte jeg. «De sier det på skolen,» kom det alvorlig.

Jeg avsto fra å blande meg opp i pensum, men fikk noe å tenke på. Jeg fikk lov av anføreren til å fortsette fordi jeg hadde sagt at jeg ikke kastet søppel, og takket for tilliten. Læreren observerte og smilte fra sidelinjen.

Jeg fortsatte min spasertur forbi den nye klimavennlige videregående skolen og returnerte til Dekk1, hvor arbeidsomme montører hadde skiftet til vinterhjul.

Da håper jeg på en god, gammeldags norsk vinter med godt snøføre og stabil kulde. God vinter til alle i Horten!

Vennlig hilsen
Odd Oskar Karlsen

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken