Kafé på biblioteket: – Konkurranse på like vilkår

HORTEN BIBLIOTEK: Kafédrift her må bety at man tar inn lærlinger, krever SV.

HORTEN BIBLIOTEK: Kafédrift her må bety at man tar inn lærlinger, krever SV. Foto:

Av

Når det søkes etter nye drivere til cafeen på biblioteket, bør det ha tydelige krav om å ta inn lærlinger.

DEL

LeserbrevHorten SV ønsket at Cafe Gul skulle drive cafe på biblioteket, nettopp fordi det er allerede etablert et samarbeid med NAV og gir verdifull arbeidstrening til arbeidssøkere. Ikke fordi vi ikke ønsker private drivere, selv om ingen private har ønsket å drive der foreløpig.

Det er veldig viktig at læreplassene sikres bestandig, men også spesielt akkurat nå. Det nevner ikke Høyre med et eneste ord, til tross for at både LO og NHO som tradisjonelt er motparter, vil at det skal stilles krav om lærling plasser gjennom alle offentlige anbud, både vedlikehold og tjenester, også på kommune og fylkesnivå.

Å miste et helt lærlingekull er ikke noe vi bare kan ta igjen. Hvert år kommer det et nytt kull som trenger de læreplassene som er tilgjengelige. Det er manko på læreplasser allerede, og dette dreier seg om unge folk og noen av de yngste arbeidstakerne vi har. Det er vanskeligere å få ufaglærte ungdom som er blitt arbeidsledige tilbake i jobb.

Mangelen på læreplasser er en av de mest alvorlige konsekvensene for det norske arbeidslivet. Hvis et kull med lærlinger ikke får fullført utdanningen sin, vil dette tapet bite seg fast i mange år.

Derfor synd at saken ble utsatt, også for besøkende på biblioteket som savner cafeen.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags