Gå til sidens hovedinnhold

Ny hall må ikke ligge i Lystlunden

Artikkelen er over 5 år gammel

Med de kostnader den er i ferd med å komme opp i, må vi se på andre alternativer.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Vi har rett og slett ikke råd til en slik hall.

Storhallen har betydelig risiko for kostnadsøkninger på fundamentering og en vanntett parkeringskjeller under grunnvannsnivået.

Opprinnelig investering på 40-50 millioner til 135 millioner er betydelig. Jeg tror vi vil ende på 150-160 millioner og cirka åtte millioner i driftsbudsjett. Dette er urealistisk i dagens pressede økonomiske situvasjon for vår kommune.

Det eneste riktige må nå være å bygge en nøktern hall som tilfredsstiller spill for Falk håndball i eliteserien. Hallen bør bygges mest mulig vedlikeholdsfri med sal tak (for å slippe lekkasje) til 50-60 millioner i nær tilknytning til eksisterende hall.

Falk håndball vil da få to haller vegg i vegg og sist men minst rikelig med parkerings plasser. Fylket og skolen disponerer i dag Hortenshallen og med kort avstand ca 10 minutter kan de også leie tid i den nye hallen.

At idretten skal være med på å dekke driftskostnader er helt urealistisk.Klubbene har mer enn nok med å få inn penger til egen drift.

Med et realistisk prosjekt i Holtandalen til 50-60 millioner kan kommunen åpne for gratis halleie. Det er ingen skam å snu når fornuften tilsier det.

Kommentarer til denne saken