Ikke la «Fritt skolevalg» eller «Nærskoleprinsippet» bli en prestisje sak

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Vi må ikke la – Fritt skolevalg – eller – Nærskoleprinsippet – bli en prestisje sak. La heller den rettferdige og empatiske fornuften nå råde! La de elevene som ønsker å fortsette sin videregående skolegang i år 2019/2020 her i Horten i sammen med sine klassekamerater fra de to forgående årene få innfridd sitt ønske.

Det er som å slå under beltestedet, når en gir disse ungdommene denne urettferdige beskjeden, i begynnelsen av deres sommerferie, om at de må begynne/flytte til en annen Skole, i en annen kommune, dette 3. skoleåret.

Når en kommune planlegger å bygge en ny videregående skole må det tas høyde for at kommunens egne ungdommer ska ha fortrinnsrett. Forutsigbarhet gir som kjent ungdommen trygghet!

Men selvfølgelig bør det også være avsatt plasser for ungdom ifra andre kommuner som av forskjellige årsaker ønsker det.

Men med et såkalt karakterbasert opptak, vil det kunne skape problemer, slik som nå i Horten, på grunn av den store søker massen.

Selv om dette systemet blir endret når vi slås i sammen med Telemark. Så hjelper ikke dette de Hortens elevene som i år ikke får lov å gå i klassene sine her i Horten, men isteden vil bli tvangsflyttet til en annen kommune.

Jeg håper derfor at dere som har ansvaret og kan hjelpe disse ungdommene, ikke lar det gå prestisje i dette, men bruker sunt folkevett!

Åse R. Thoresen. 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags