Preus foto museum, det er hit midlene bør gå

Av
DEL

LeserbrevPreus fotomuseum er et nasjonalt museum. Det ligger i Horten, og det er der og hit midlene bør gå. Fordi det kan ikke være slik at
Preus Fotomuseum i Horten. Som allerede er underfinansiert. Skal måtte kjempe om de samme midlene, til finansiering med det planlagte Fotografihuset i Oslo. Som er et privat prosjekt, ikke nasjonalt.
Preus fotomuseum er pr. i dag underfinansiert, det er derfor forståelig at de reagerer på at de må ta opp kampen om finansiering med et ikke statlig prosjekt i Oslo.
Det private Fotografihuset har søkt støtte på til sammen 25 millioner kroner fra stat og kommune.
Midlene søkes fra samme sted som vårt fotomuseum søker fra. Det kan da ikke være rettferdig at nasjonale fotomuseum i distriktene, skal måtte kjempe om midler med private investorer i Oslo, at et nasjonalt museum i Horten kan komme til å få enda mindre midler, om Kulturdepartementet finner det for godt.
Tenk hva 25 millioner ville hatt å si for utviklingen av vårt museum i Horten, som allerede er underfinansiert.
Kulturdepartementet vil ikke si noe om eventuell finansiering. Men det vil sikkert bli en kamp om midlene og da er det helt klart det er til Preus nasjonale fotomuseum i Horten midlene bør gå. Vi kan ikke risikere å miste vårt fotomuseum som er bygd opp over lang tid og som er unikt for Horten, og er en del av Hortens kultur.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags