Vil være pådriver for å fremme utvikling

Av
DEL

MeningerHorten Høyre skal være en pådriver for å fremme utvikling og tidlig utprøving av nye innovative velferdsteknologiløsninger.

Horten Høyre ønsker derfor verktøyet «NyBy» velkommen – en app som nå tas i bruk i Horten kommune.

- Sitat Helseminister Bent Høie: «NyBy gjør det mulig at de ulike ressursene i en kommune med bruk av ny teknologi kan kobles sammen og møtes, og skreddersys rundt den enkelte. Her er det fantastiske muligheter og dette er også en del av reformen «Leve hele livet».

Det er mange personer som trenger hjelp til enkle ting, som følgesvenn til lege, ærender, bære ved, klippe plenen, vaske vinduer, rydde boden eller måke snø. Slik kan den som er syk bruke energien sin til det han eller hun vil. Det ligger et stort potensiale i frivillige lag og foreninger, pårørende eller andre som kan bidra. Dette verktøyet gjør det enkelt for ansatte i helse og omsorg å involvere pårørende, frivillige og andre ressurspersoner som kan og vil bidra. Direkte kobling innenfor trygge rammer.

Med NyBy-appen er det enkelt og trygt for helsearbeidere å melde fra om behov. Like lett som å sende SMS, kan du nå legge inn behovene ettersom de dukker opp i løpet av arbeidsdagen. Pårørende eller pasienter kan også legge inn behov selv.

Tove R. Tangen

Listekandidater for Horten Høyre

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags