Legg ned Vestfold og Telemark fylkeskommune!

Av

1. januar 2020 slo Vestfold og Telemark seg sammen til samme fylkeskommune. De gamle fylkene er historie og vi bor nå i et nytt storfylke som et resultat av den nye regionreformen.

DEL

MeningerEn av de minst populære avgjørelsene vi har sett på lang tid er den nye regionreformen. Vårt nye storfylke strekker seg fra Sande til Kragerø og opp til Vinje igjen, det er et stort engasjement både i befolkningen og på stortinget for å reversere denne regionreformen slik at vi kan gå tilbake til de gamle fylkesgrensene.

Vi har brukt enorme summer, millioner av dine skattekroner for at ting skal sentraliseres enda mer og at tjenestene blir flyttet lenger ifra folk. Mange partier på stortinget ønsker å reversere dette, men skal vi virkelig bruke like mye penger på enda en omorganisering av fylkene? Millioner av skattepenger som går til en fylkeskommune som svært få av oss har et forhold til og som har svært få oppgaver i dag.

Vi i Vestfold og Telemark FpU ønsker ikke å gå tilbake til de gamle fylkeskommunene, men at vi legger ned hele fylkeskommunen. De viktigste oppgavene til fylkeskommunen i dag er videregående skoler og fylkesveier. Vi mener kommunene fint kan overta mange av disse oppgavene, så makten og tjenestene kommer nærmere folk. Kommunen du bor i kan ta seg av den videregående skolen på lik linje som de tar seg av barne og ungdomskolene i dag og staten kan få ansvar for fylkesveien og endelig finansiere en opprustning av den gamle fylkesveien som fylkeskommunen aldri gjorde noe med.

Vi er et lite land med få innbyggere og vi trenger ikke 3 forvaltningsnivåer i Norge. Det holder med kommune og stat. Det går enormt mye penger og byråkrati inn i at vi opprettholder fylkeskommunen. Penger og tid som kan bli brukt til mer fornuftige ting i kommunene, hvor du som innbygger har en mye nærere kontakt til tjenestene, for det er tjenesten til menneskene som er viktig og ikke systemet.

Det at vi har slått sammen Vestfold og Telemark er intet annet enn sløsing av skattebetalernes penger og vi synes det høres veldig lite klokt ut å sløse enda mer for å reversere det kun 1. måned etter sammenslåingen er blitt gjennomført. Vi mener at lokaldemokratiet styrkes ved å kutte det unødvendige leddet og at politikere skal ha respekt for de som sitter igjen med regningen for slike omorganiseringer. Det eneste fornuftige å gjøre er og legge ned hele Vestfold og Telemark fylkeskommune sånn at vi kan få mindre

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags