Et lærende arbeidsliv

Hilde Elgesem Andersen, fylkestingskandidat Arbeiderpartiet

Hilde Elgesem Andersen, fylkestingskandidat Arbeiderpartiet Foto:

Av
DEL

LeserbrevI en artikkel i Gjengangeren 8. august forteller NAV om en liten økning i arbeidsledigheten i Horten. Heidi Sæther Hauge ved NAV Horten uttrykker bekymring for den raske digitale endringen i arbeidslivet.
Vi i Arbeiderpartiet og fagbevegelsen deler denne bekymringen og derfor satte vi oss ned sammen i et arbeidslivsutvalg og utarbeidet løsninger for å møte et nytt arbeidsliv som er i rask endring.
Norsk arbeidsliv har lenge vært i verdenstoppen i sysselsetting, produktivitet, omstilling og utvikling. For å sikre dette også i framtiden vil Arbeiderpartiet invitere partene i arbeidslivet til en ny samfunnskontrakt for kompetanse og omstilling som kommer alle til gode.

Arbeiderpartiet mener myndighetene skal stille opp med finansiering og bedre rettigheter til kompetanseutvikling. Satsingen skal utvikles i tett samarbeid med arbeidstakernes og arbeidsgivernes organisasjoner, samt de ulike utdanningsinstitusjonene.

Vi vil gi arbeidstakerne muligheter til å lære gjennom hele arbeidslivet for å møte endrede og økende krav. Vi skal gjøre folk trygge på framtiden, og Arbeiderpartiets ambisjon er at alle skal ha gode muligheter i fremtidens arbeidsliv.

Den enkeltes evner og kompetanse er Norges mest verdifulle ressurs. Økende grad av midlertidighet, innleie og korte ansettelser svekker grunnlag for et lærende arbeidsliv. For Arbeiderpartiet er trygge rammer rundt den enkelte arbeidstaker med faste, hele stillinger og sterke arbeidstaker- og arbeidsgiverorganisasjoner det beste grunnlaget for et produktivt arbeidsliv.
Du skal ha mulighet til å lære på vei til jobb og i jobb!

Hilde Elgesem Andersen
Avdelingsleder Fellesforbundet
Arbeiderpartiets fylkestingsliste


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags