Hvorfor ikke en Walk of Everybody?

KOMMUNE VÅPENET: Her ser Bjørn-Kristian Svendsrud for seg at æresborgerne skal få kommune våpenet med navn på æresborgerne hogget i stein.

KOMMUNE VÅPENET: Her ser Bjørn-Kristian Svendsrud for seg at æresborgerne skal få kommune våpenet med navn på æresborgerne hogget i stein. Foto:

Av
DEL

LeserbrevJeg leste i dag artikkelen om ideen om en «Walk of Fame» i Horten sentrum.

Det fikk meg til å tenke: hvorfor ikke en "Walk of Everybody" i stedet for noe som bare gjelder noen få mennesker. Hvorfor ikke noe som kan generere inntekt for Horten samtidig?

For nesten 40 år siden i hjemmebyen min, Portland, Oregon, USA, det var et initiativ å utvikle et sentralt sted i byen, Pioneer Courthouse Square, hvor alle byens innbyggere var hedret og husket. Planen var at innbyggere kunne kjøpe en murstein med navnene sine på denne plassen. Dette skulle bli den nye byplassen.

Det var en enorm suksess. Opptil 50,000 portlandere  kjøpte de mursteinene for $15 (130 kr) hver og genererte $750,000 (6.5 mill kr) i inntekt. Det har siden blitt en populær aktivitet å dra ned til parken og finne dine egne, familiemedlemmers og andre menneskers mursteiner.

Hvis det er nødvendig å skape et spesielt sted for Hortens æresborgere, da kan vi heller bare lage en mursteins-øy i midten av et stort hav av oss vanlige mennesker.

David Burke

Horten-borger, Skoppum

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags