Utviklingen av havna må være grønn

Havneområdet må bli Hortens grønne ansikt utad.

Havneområdet må bli Hortens grønne ansikt utad. Foto:

Av
DEL

LeserbrevDet er bare å innse det; å bevare Horten slik det var under Vervens glansdager er historie, gammel i historie. Det ser vi på butikkdøden i Storgata. De er modige de som tør å satse her. Heldigvis har Horten et stort fortrinn: vi har et stort uutnyttet havneområde som er planlagt utbygd for både næringsvirksomhet og boliger, med andre ord – en helt ny bydel.
Denne nye bydelen åpner byen opp mot sjøkanten og sjøen. Selv om Horten ligger ved fjorden har disse områdene vært stengt for befolkning med ferjetrafikkens oppstillingplass for biler og industri som har beslaglagt arealene. Nå skal dette frigjøres slik at alle får adgang.
Vi i Høyre ønsker ikke at området utvikles til å bli en kopi hav utbyggingen på Kaldnes i Tønsberg. Vi ønsker å få til en grønn bydel med variert bebyggelse og en arkitektur som er spennende og vekker oppsikt både nasjonalt og internasjonalt. Vi vet at norsk arkitektur er ettertraktet verden over. La den nye bydelen bli et signal som fremtidens bomiljø med særpreget dristig arkitektur som er attraktiv.
Horten har landets mest innovativ høyteknologiske industri, og vi har et universitet som bidrar til å skape fremtiden for industrien i byen vår og i Norge. Det må vi vise frem ved utviklingen av havneområdet som en dynamisk og fremtidsrettet innovativ by.
Høyre vil at den nye byen skal være grønn, både med grønne arealer og at bygningsmassen tilfredsstiller plusshus standard. Det betyr at området er selvforsynt med nødvendig energi, tilnærmet lik bil- og utslippsfri. La oss skape en spennende havneutvikling som vil markere Horten på kartet som landets fremste høyteknologiske by. La havneområdet bli fremtidens grønne småby med en arkitektur som inspirerer til innovasjon og nyskaping.
Anders J. Steensen
Listekandidat 9. plass for Høyre

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags