Hva ær'e med Fremskrittspartiet - del II

BREVSKRIVER: Ole Kristian Pettersen lurer på hva det egentlig er med Frp?

BREVSKRIVER: Ole Kristian Pettersen lurer på hva det egentlig er med Frp? Foto:

DEL

MeningerI august 2018 hadde jeg et innlegg i lokalavisa me' samma tittel og lista opp alle ministrane fra samma parti som har vandre ut og inn av kontora i regjeringskvartalet i løpet av meget kort ti'.  Og nå har det skjedd no igjen: Nok en «Fremskrittspolitiker er anklage/mistenkt for ulovlig seksuell adferd» - ja regelrett voldtekt og detta etter sigande på seminar/politisk møte, whatever.  Akkurat som om leder Siv Jensen ikke hadde nok fra før a', og da  snakkær jæ'kke om styre og stell i pengebingen. Fra før a' har'a gamle og nye saker om seksuelle overgrep, svindel og bedrag, ja det siste har jo nærmast skjedd i naborommet på Stortinget.

Og ikke nok med det:  Det er som før nevnt så stor gjennomtrekk av ministre fra «Fremskrittspartiet», spesielt i Justisdepartemanget at det er helt umulig å vetta hvem som sitter på kontoret te enhvær ti' og hva han eller hu hetter, eller om de blei skifta ut før de strøyk i faget lov og rett.  Og tenk på kongen da stakkar som ska go'kjenne detta.  Alle veit at det kan værra vansk'lig å huse navn når'u er over åtti - ja ellers ævv.

LES OGSÅ: Kenneth Lie var leder i Frp – Nå trekker han seg fra alle politiske verv (+)

Jæ har sagt det før og jæ sier'e igjen:  Hva ær'e me' detta «Fremskrittspartiet»?  Det sprang i si ti' ut av Anders Langes Parti til sterk nedsettelse av skatter og avgifter og andre fæle ting. Og han åpna sine dører og partilokaler for bygdetullinger fra hele landet, og dei strøyma på og blei heldigvis åsså borte etterhvært, men hva har vi fått i stedet?  Ei varmestue for kriminelle?  Jæ ska værra forsiktig me' å slå fast at det er tilfelle, men det har jo blitt såpass ille og bekymringsfullt at til og med Sylvi Listhaug, den stakkars forfulgte, er både lei sæ og tar te ordet for at man må begynne å drive politikk igjen og ikke skape flere «utenompolitiske» oppslag i nyhetsbildet.

Apropo' stærk nedsettelse av skatter og avgifter - man må jo værra både døv og blind og sitta på tinget for «Fremskrittspartiet» for ikke å få me' sæ protester fra folk både hær og dær mot flere og økte bompengeutgifter.  Det nyttær ikke lenger å skylde på overheng fra de rød/grønne, eller tru på hånlattær'n te Bård Hogsrud, landbruksministær'n som rakk såvidt no'n få månter te å svælje grilla pølser fra den norske bonden.

Så, ja, jæ syns jæ må spørre igjen: Hva ær'e me' «Fremskrittspartiet» som gjør at Erna, den fallende stjærna, vil sitta sammen med dem?  Ær'a så regjeringskåt og gla' i tab'retten at hu er villi' te å risikere å få en ny minister hvær nesten freda' og en ny pærsjon hu må lære sæ navnet på?  Og, ikke minst, hvor lenge vil folk drive å stemme på dissa «løse kanonene»? 

Ja, jæ bare spør!

Ole Kristian Pettersen

født i en «Fremskrittsparti-fri» sone bak Kroa..

LES OGSÅ: Arve Høiberg gir Tønsbergs Blad det glatte lag: – Jeg trenger neppe å minne om hvordan klimaet er når det gjelder bomstasjoner (+)

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags