Espen Idås svarer Ole Kristian Pettersen: Hvordan skal man få utvikling i en by dersom man ikke slipper de menneskene til som har kraft, innovasjonsevne og pågangsmot til forandring?

BREVSKRIVER: Espen Idås tar et lite oppgjør med Ole Kr. Pettersen om CM Utvikling og utbygging / oppkjøp i Horten.

BREVSKRIVER: Espen Idås tar et lite oppgjør med Ole Kr. Pettersen om CM Utvikling og utbygging / oppkjøp i Horten. Foto:

DEL

MeningerOle Kristian Pettersen har påtatt seg «de ekte» gamle Hortensfolka’s stemme, skal man forstå hans mange innlegg om hvor det meste er galt med det nye Horten som nå vokser fram. Han skriver i «vi-form» for å understreke at her står mange sammen om hans standpunkter.

Det er liten tvil om at han elsker Horten, og særlig slik Horten var før, da Verven hadde sin storhetstid. Det er snart en mannsalder siden. Nå er det nye tider, Horten er i positiv utvikling og nye krefter har tatt tak i byens utvikling. Dette er veldig bra og helt nødvendig for å sikre tilflytting av skattebetalere til byen.

(Leserbrevet fortsetter under bildet)

SKRIVER OGSÅ BREV: Ole Kristian Pettersen får svar fra Espen Idås.

SKRIVER OGSÅ BREV: Ole Kristian Pettersen får svar fra Espen Idås. Foto:

LES OGSÅ: Havnestyret setter foten ned – nå må det bli slutt på utsettelsene

Jeg syns det er smålig når han kritiserer folk som Eirik Østern og Jon Mørk. Vel og bra at han trer frem med sine synspunkter, men han bør se ting i en sammenheng. Horten trenger både hakkespetter og andre arter i debatten om utvikling, men det er bra om begge tenker konstruktivt og bidrar med forslag til hvordan ting kan gjøres bedre, ikke bare kritisere det nye som skjer.

Men hvordan skal man få utvikling i en by dersom man ikke slipper de menneksene til som har kraft, innovasjonsevne og pågangsmot til forandring?

LES OGSÅ: Kritikken hagler på nettet – nå tar utbyggerne bladet fra munnen: – Det er kanskje lettere å sitte hjemme i sofaen og ødelegge gode initiativer.

Det Jon Mørk har gjort med Rørestrand og det han og Eirik Østern og Co har gjort med deler av byen gjør den mer attraktiv for nye krefter og nye folk. Ikke alle trives på Kroa, selv om det også er en trivelig plass. For å få nye unge folk til byen, bli arbeidere og skattebetalere her må byen utvikles med nye spennende miljøer der ungdom og nyetablerte vil trives. Etter mitt syn har Eirik Østern, Jon Mørk mfl nettopp bidratt med dette i form av utvikling av Microbryggeriet, Rørestrand, Redningsmuseet og andre bygg. De bygger opp, gjør det fint og skaper møteplasser for mange. Det er vanskelig å se hvordan slik utvikling kan skje uten at man slipper folk med kapital til.

Jeg syns det er noe ufint å tillegge de som faktisk gjør noe for Horten motiver som kun er skapt i ens eget hode eller basert på småprat rundt et bord. Slik jeg ser utviklingen som når skjer i Horten, er tingene som er satt i gang tenkt i en langsiktig linje, der de ønsker å skape noe for flest i Horten,  særlig med tanke på å gjøre Horten attraktivt for kommende generasjoner. La oss heie på de som vil noe for Hortens utvikling, og være takknemlige for den innsatsen de legger til grunn for å få dette til.

Kommune og private aktører må dra sammen i denne byutviklingen, og det virker som om dette samspillet fungerer bedre enn på lang tid i byen vår. La det fortsette slik.

Espen Idås

LES OGSÅ: Nå selger Kjetil Publicom-bygget – flytter scenen til havna

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags