Når livet vender

Av
DEL

MeningerPå Lionsårets siste klubbmøte behandlet vi og vedtok støtte til disse to viktige sakene.

Sak 1 var en søknad om økonomisk støtte til en afrikansk kvinne som nå hadde havnet i en forferdelig situasjon. Hun og mannen har vært bosatt ca 3 år i Norge med oppholdstillatelse, men på en ferietur til mannens hjemland fikk hun beskjed om at han ikke lenger ville være gift med henne. Han tok deres felles barn og forsvant.


Hun fikk lånt penger av en venn og kom seg tilbake til Norge hvor hun oppdager at mannen har sagt opp deres leilighet, solgt/gitt bort alle deres møbler og ting, samt tømt alle bankkontoer. Han har også sagt fra seg sin midlertidige oppholdstillatelse her i Norge og dermed også hennes. Hun er imidlertid i en ny søkeprosess nå, og er i gang med jobbsøkerkurs på NAV.
Saken er politianmeldt som en barnebortføringssak.


Hun har ved hjelp av NAV-garanti fått leid leilighet og får penger til mat og husleie, men mangler for øvrig det meste. Dette er en ressurssterk person som uforskyldt har havnet i en vanskelig situasjon, men som virkelig står på og kjemper for å holde motet oppe og skape et liv for seg og barnet sitt som hun jo håper skal komme tilbake til Norge.
Vi besluttet å gi henne kr 20.000,- i starthjelp.

Vi besluttet også å gi kr 30.000,- til vårt samarbeidsprosjekt med den norske hjelpeorganisasjonen AMIGITOS som gir hjelp til etterkommerne av tidligere sukkerplantasjearbeidere i Den Dominikanske Republikk på Haiiti. Dette er en utrolig fattig folkegruppe som ikke får noen som helst støtte fra myndighetene der nede.


PRK/LC Borre

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags