Jeg var der!

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Per Branstad forteller en veldig interessant historie fredag 22.11.19 under overskriften "19.000 tilskuere i Lystlunden, helt astronomisk".
For oss fotballinteresserte, og for min del gammel FFK-fan, var dette svært spennende lesning. Som en av dem som kom fra den andre sia, kan jeg kanskje bidra med noen tilleggsopplysninger. Noe som ikke fremkommer i artikkelen er kaoset på Moss brygge.
At 4000 FFK-tilhengere ville se kampen i Horten, var tydelig en kjempeoverraskelse for mannskap og vakter på brygga i Moss! Etter hvert som folk strømmet til, forsøkte vaktene å legge køen i slynger på kaia. Det førte til at noen snek seg over i køen lenger fram, selvfølgelig. Vaktene fikk da den kloke ideen å strekke et tau for å få orden. Dette tauet ville ingen komme bak, derfor ble tauet raskt sendt videre og køen var som før og forsøket oppgitt!

Kaoset fortsatte og de sterke kom om bord. En falt i vannet og måtte reddes opp. For min del ble det neste ferge eller den etter der. Fremme i Horten hastet vi til Lystlunden der 2. omgang var i gang. LT ledet 2-1 og det betyr i følge Branstad at jeg ankom etter det 13. minutt! Jeg fikk plass på indere bane og husker godt hvordan Boye Karlsen tok luven fra 19 år gamle, spede Bjørn Borgen. Han var tydelig oppgitt og et par ganger snudde han ryggen til og gikk vekk fra ballen!

Så kom det 3. målet og det var avgjort. Turen hjem husker jeg lite fra, men det var nok mange fra Fredrikstad som trøstet seg med det dårlige Mosse-ølet!

I 1956 var jeg 16 år og dette var helt sikkert første gang jeg besøkte Lystlunden! Siden har det blitt mye Horten og Lystlunden for meg. Kona er her fra, vi bor her og jeg tilbringer mye tid på tribunen mot parken. Der sitter jeg sammen med mange hyggelige eksperter som kommenterer alt som skjer uten filter.

Takk til Branstad og Gjengangeren for en morsom historie som førte til at gamle minner fikk slippe til!

PS! Året etter, i 1957, vant FFK 6-1 over Odd Skien i seriefinalen. I cup-finalen vant FFK 4-0 over Sandefjord! Den spilleren på banen som fikk flest landskamper er Roar Johansen (61).


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags