Gå til sidens hovedinnhold

Hvis kapasiteten og kompetansen trengs andre steder, handler det vel bare om å flytte på «problemet»?

Artikkelen er over 3 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Takk til helsesjef Stein Evensen, som tok min utfordring og svarer i avisen . Jeg vil først komme med en liten oppklaring. I svaret fra helsesjefen brukes begrepet Horten menighet. Menigheten er selve organisasjonen. Når jeg har skrevet i avisen , er det først og fremst meg som person, som innbygger i Horten kommune, og som representant for kirken; en kirke som ønsker å være synlig i lokalsamfunnet.

I svaret fra helsesjefen gis det noen svar på det jeg har spurt om, men det er fortsatt mye jeg lurer på. Jeg blir også litt usikker på det som jeg opplever som en dobbeltkommunikasjon.

I begynnelsen av sitt svar sier helsesjefen at avslag på søknader ikke begrunnes med økonomi. Samtidig sier han at kommunen har begrenset økonomiske ressurser og at alle kommunalområder må spare. Igjen spør jeg: hvorfor slike endringer ved Indre Havn sykehjem? Ligger svaret i det som sies lenger ute i det helsesjefen svarer?: Kompetansen og kapasiteten trengs andre steder i Helse og velferd. Hvis det er tilfelle, blir jo ikke situasjonen bedre; det handler vel bare om å flytte på «problemet»? Det hadde også vært interessant å vite hva slags begrunnelse som gis når søknader avslås, enten det nå er snakk om avlastning eller fast plass på sykehjem.

Jeg er fullt klar over at den økonomiske situasjonen i Horten kommune har sine begrensninger, og at det er politikerne som tar avgjørelser. Jeg har i denne saken også skrevet til alle de politiske partiene og uttrykt min bekymring. Alle partiene har eldreomsorgen som en av sine flaggsaker. Da håper jeg at de viser oss velgerne at de mener noe med alle de løftene de gir oss ved hvert valg.

Kommunebudsjettet 2019 – her er de viktigste tallene

Helsesjefen avslutter sitt svar at han/de gjerne tar et møte med Horten menighet om det er ønskelig. Jeg går da ut i fra at det er et møte med meg han mener. Et slikt møte kan bare ha noe for seg hvis vi samtidig inviterer til et åpent møte hvor pårørende og andre som er interessert, kan komme. Helsesjefen forsikrer i sitt innlegg at pasienter og pårørende ivaretas i denne prosessen . Intervjuet med Vappu Larsen i avisen torsdag og de mange kommentarene som har kommet i forbindelse med våre innlegg i avisen, viser vel at det ikke er alle som opplever det slik.

Til et slikt møte bør også politikere inviteres, slik at vi alle kan få et mer riktig innblikk i hverdagen til de mange pårørende som har en slitsom hverdag. riktig. Et slikt møte deltar jeg gjerne på, fordi jeg som innbygger av Horten kommune og som diakon i den lokale kirke trenger god informasjon.

Kommentarer til denne saken