Derfor vil vi ha en kommunal barnebolig

Av

Rødt fremmet følgende forslag i Hovedutvalget for helse, omsorg og sosial mandag 3. februar: «Det legges fram sak om mulig oppretting av kommunal barnebolig.»

DEL

MeningerDet finnes barn med så store og avvikende adferdsforstyrrelser at de dessverre ikke fungerer i en familie. Vi har i dag avlasting på Freia og Eidene for disse barna, men for noen er dette ikke nok.

Dette er barn som helt uforskyldt kan rasere en familie. Dette er barn som trenger veiledning og trening i hvordan mer er i sosiale settinger, også i sin egen familie. Disse barna har ofte søsken som vokser opp med skader på både kropp og sjel, også deres søsken fortjener en barndom.

Vi vet at denne gruppen ikke er stor, men den finnes, også i Horten. Vi vil derfor foreslå at det opprettes en kommunal barnebolig, hvor disse barna kan vokse opp i trygge omgivelser, som er spesielt tilrettelagte for dem og deres behov for trygghet. Vi er klar over at dette kan bære med seg tanker om gamle dagers institusjoner, hvor disse og andre barn ble gjemt bort og glemt av storsamfunnet.

Det er ikke dette vi vil, vi vil at de skal få god oppfølging av spesialiserte fagfolk, som kan gi dem en sjanse til å få et godt forhold til sin egen familie og en plass i samfunnet, hvor de kan vokse og trives.

Forslaget fikk støtte fra alle de andre partiene i hovedutvalget og går videre til behandling i formannskap og kommunestyre.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags