Det blir ikke et kulturkvartal med bare ett bygg

Av
DEL

LeserbrevKulturkvartalet i Horten med byggene Gul og Rød (Storgata 37 -red. anm.) står i fare. Det blir ikke et kulturkvartal med bare ett bygg, noe som kan skje dersom kommunestyret ikke blir bevilger penger til å rehabilitere Rød. Jeg synes det er mange gode grunner til å ta seg råd til å ha et kulturkvartal, den viktigste grunnen er samklang.

Venter med avgjørelse om Fagerheim og Kulturkvartalet: – Vi har en svamp, Sentrum skole, og vi får konsentrere oss om å tørke den 

Samklang lager vi sammen, ikke alene. Et kulturkvartal er det det perfekte møtestedet for alle barn og unge som ønsker å prøve seg på en eller annen kulturform. Her kan alle som interesserer seg for musikk, dans, kunst og teater møtes. I et slikt skjæringspunkt kan man enkelt finne andre som har lignende interesser som deg selv på tvers av alder og skolekrets.

Jeg gikk selv på kulturskolen i Finnsnes da jeg vokste opp. I begynnelsen på nittitallet var kulturskolen spredt rundt på skoler, og andre offentlige bygg. Men da Finnsnes fikk eget kulturhus i 95, ble den samlet. Det ble en stor forandring for oss elevene. Vi fikk da tilgang til godt utstyrte grupperom og vi kunne enkelt danne oss orkester og band av forskjellige slag. Det ble en ny hverdag for oss musikkinteresserte. Et av mine beste minner fra den tiden var som en del av orkesteret i en teaterforestilling med andre ungdommer. Opplevelsen av å øve til -, være nærvøs før -, konsentrert under - og glad og lettet etter en forestilling er utrolig mye sterkere når den deles med andre.

En av mulighetene som har blitt skissert opp er å fordele kulturskolen på skolene rundt om i Horten. Dette vil ødelegge mulighetene for planlagte og ikke minst spontane gruppedannelser. Denne modellen vil også redusere kvaliteten på undervisningen da lærerne må reise rundt, og vi vil få mye mindre undervisningstid per krone. Jeg synes det vil være dumt å gå tilbake til en ordning som man hadde på Finnsnes på begynnelsen av nittitallet.

En annen mulighet er å gjøre de midlertidige lokalene i Nidaros på Karljohansvern til permanent tilholdssted for Kulturskolen. Dette er ikke en god ide slik jeg ser det. Lokasjonen ut på KJV er rett og slett for langt unna sentrum og kollektivtilbud til at det er en god lokasjon for barn og unge, samt at vi da mister samklangen vi har mellom Gul der Kulturhuset 37 holder til.

Åpning 5. august - dette har du fått for 34 millioner 

Det har vært hyggelig for oss foreldre å ta en kaffe med andre foreldre mens vi venter på våre små. Barn og ungdommer kan møtes på Gul før og etter øving. Og ikke minst tilgangen på ekstra scene når det trengs. Jeg vet at det er utfordrende for en god del foreldre å få brakt sine barn til og fra øving, og for ungdommer som kommer med buss blir det en ekstra hindring å ta seg ut dit. Jeg synes ikke vi skal legge slike hindre i veien for de som ønsker å gå på Kulturskolen.

Jeg har to døtre som i dag er elever ved Horten Kulturskole. Jeg har lyst til at de og alle andre barn og unge i Horten skal kunne få de samme gode opplevelsene som jeg hadde med å lage samklang. Jeg synes vi skal være stolte av kulturbyen Horten. Og vi skal vise det med å ha et pulserende kulturtilbud for våre barn og unge i Kulturkvartalet i hjerte av Horten.

Bjørn Kruuse-Meyer

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags