Hvordan er det mulig å prioritere solcellepanel når kassa er tom?

SOLCELLER: Innsenderen reagerer på at rødgrønt flertall vil gi tilskudd til husstander som ønsker seg solcellepanel, og finansiere dette over kommunebudsjett 2019. Latterlig, mener innsenderen.

SOLCELLER: Innsenderen reagerer på at rødgrønt flertall vil gi tilskudd til husstander som ønsker seg solcellepanel, og finansiere dette over kommunebudsjett 2019. Latterlig, mener innsenderen. Foto:

Av

Jeg sa i mitt leserinnlegg i Gjengangeren 7. november 2018 at jeg mente rådmannens fremlagte budsjett for 2019 så fornuftig ut etter den økonomiske situasjonen som Horten kommune befinner seg i.

DEL

MeningerDet mener jeg fortsatt. Jeg tok ett forbehold, når det gjaldt barn, eldre, fattige, syke og uføre. Her vet man at en aldri kan bli for god.

Da jeg satt som tilhører i hovedutvalgsmøtet for klima, miljø og kommunalteknikk og hører at flertallskameratene (Ap, MDG, Sp og V) ønsker endringer i budsjettet ble jeg meget overrasket da ett av forslagene var at man skal kunne søke kommunen og få tilskudd til å kjøpe transportsykler og solcellepanel inntil kroner 5.000 per husstand.

Forslaget kom selvfølgelig fra MDG og Svein-Erik Figved og fikk flertall, kun Høyre og Frp stemte mot. Kostnad inntil 300.000 kroner for 2019 og påfølgende tre år. Mulig totalkostnad 1,200.000 for Horten kommune. Hvordan er det mulig å prioritere på en slik måte når kassa er tom? I lys av det vi leser i Gjengangeren de siste dagene så må et betimelig spørsmål være; hva er det dere i flertallspartiene ikke forstår?

Vi har altså ikke råd til at det ser ordentlig ut på våre kirkegårder, men støtte til sykler og solceller finner dere plass til. Dette er lavmål.

Jeg håper inderlig at flertallet i kommunestyret ser den latterlige prioriteringen som dette hovedutvalget har gjort i sitt møte 19. november, og er sitt ansvar bevisst når budsjettet for 2019 behandles i desember.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags