Jeg lurer på hvorfor jeg har betalt fagforeningskontingent. Få ut fingær'n og stå på krava!

Av

I dissa budsjett-tider er det mye bekymring å spore i Gjenganger'ns daglige spalter. Og det er spesielt innafor sektoren helse og omsorg vi aner detta klart og tydelig.

DEL

MeningerPårørende er bekymra for nedskjæringer på Indre havn sykehjem.  Ansatte også, både anonymt og med fullt navn, bra. Kirken den norske ved Anne Karine Jordsmyr er bekymra, bra, og når Leif Stensland er bekymra, da er det alvor.

Les innlegget fra Fagforbundet Horten om barnehager her

I Skoppum arbeidslag er ansatte, pårørende og verger bekymra for reduksjon av stillinger og medfølgende nedskjæring av tilbudet te brukere og beboere i to boenheter på Langmyra og ansatte og verger siteres i avisa under fullt navn, bra. Helsesjefen og ordføreren siteres også i sine respektive avisinnlegg og artikler under fullt navn. Det er bra det og. De skal jo forsvare de foreslåtte kuttene, noe de gjør te de grader. Det benektes at det er dramatisk. Kuttene vil ikke føre til en dårligere livs-situasjon for brukere og pårørende og alt er lovelig  - selvfølgelig.  Men er det mattematikk?

Hvis 20 personer skal dele 5 epler og du tar vekk ett, ja da må det vel bli mindre på hver? Og hvis to skal dele ett, hvor mye blir'e igjen da?  Hvis ikke dette er nedskjæring og kutt da er det no gæli med matteundervisninga i Horten åsså. Rektignok blei det brukt x og y i stedet for reine tall og noe blei kalt likninger med en eller flere ukjente, så det kan jo ligge no kamuflasje gjømt der, men allikavæl da mann.

Som nevnt er det mye bekymring å spore - og det er det all mulig grunn til for det er politikerne som til slutt skal vedta og her ligger det an te både pisking og andre middelalderske avstraffelser hvis ikke partiboka følges, de er jo bare bekymra og innafor dørene hver gang det er valg. Og da har jeg kommet te mitt poeng: 

Hvor er Fagforbundet? Detta forbundet organiserer jo mange innafor helse og omsorg.  Hvorfor står ikke de tillitsvalgte sammen med pårørende, verger og menige ansatte i bekymringen?  Har de munnkurv? Eller går Fagforbundet god for alt som foreslås fra administrasjon? Detta er tafatt! 

Det holder ikke å bare uttale seg om faren for private barnehager eller faren for overgrep fra utagerende beboere (jo forresten, det er jo en sammenheng der i forhold til nedskjæringer).

Det er faktisk noen ganger jeg lurer på hvorfor jeg har betalt fagforeningskontingent i over 40 år og de siste 20 til Fagforbundet og ikke hører et pip om kamp for bedre arbeidsmiljø og styrking av bemanning på de enkelte arbeidsplassane.  Få ut fingær'n og stå på krava!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags