Klokkene ringer for småbyen Horten

Av

Horten kommune inviterte til åpent folkemøte 5. desember og etter at Horten kommune, Horten Havnevesen, Bane NOR Eiendom, WA-gruppen AS (CM-gruppen og Kaldnes AS) og Bratsberg-gruppen AS hadde presenterte de foreløpige planene og ønskene for utvikling av havneområdet mellom Smith Stål AS/Trafikkhavna og Strandparken – ble det klarere og klarere for oss alle at lokalsamfunnet Horten nå står foran svært viktige verdivalg.

DEL

MeningerSkal vi la kapitalinteressene få lov til å privatisere arealene langs fjorden og bygge en helt ny bydel i stål og betong i 5, 6, 7, 8 etasjer med boliger og havutsikt for de med de største lommebøkene – eller skal vi videreutvikle småbyen og trebyen Horten gjennom å bygge en ny bydel basert på flg. forutsetninger:

■ En historisk etablert byggehøyde på maksimalt fire etasjer.

■ Miljø- og klimavennlig utbygging i massivtre.

■ 20 % av boligene forbeholdes folk med lav/vanlig inntekt.

■ 1. etasje i alle bygg øremerkes publikumsretta formål som kultur, servering, aktivitetstilbud.

■ Arealene langs fjorden øremerkes offentlige formål, som Strandpromenade fraGjestehavna til Strandparken og Helårs saltvannsbad med badstue, trimrom og spa-avdeling.

■ En vesentlig andel av de totale arealer øremerkes offentlige formål, som grønne friarealer, trær, park, lek, trim, aktiviteter og avkopling.

■ Det bygges ikke 45–50 boliger i Gjestehavna nord mot Trafikkhavna.

Kommunestyret står foran et svært viktig veivalg i løpet av neste halvår og det er av avgjørende viktighet at lokalbefolkningen engasjerer seg i debatten og lar sin stemme bli hørt.

Rødt har gått til valg på å videreutvikle vår identitet og sjarm som småby og Rødt sier nei til å bygge en ny sjøfront i stål og betong på kapitalherrenes og de store lommebøkenes premisser – fordi dette vil kunne skape grunnlaget for en økning av de allerede store økonomiske og sosiale klasseskillene i vårt lille eventyr av en by.

Klokkene ringer for småbyen Horten.

Alf Henriksen, Rødt Horten

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags