Klokkene ringer for småbyen Horten

Av

Horten kommune inviterte til åpent folkemøte 5. desember og etter at Horten kommune, Horten Havnevesen, Bane NOR Eiendom, WA-gruppen AS (CM-gruppen og Kaldnes AS) og Bratsberg-gruppen AS hadde presenterte de foreløpige planene og ønskene for utvikling av havneområdet mellom Smith Stål AS/Trafikkhavna og Strandparken – ble det klarere og klarere for oss alle at lokalsamfunnet Horten nå står foran svært viktige verdivalg.

DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Skal vi la kapitalinteressene få lov til å privatisere arealene langs fjorden og bygge en helt ny bydel i stål og betong i 5, 6, 7, 8 etasjer med boliger og havutsikt for de med de største lommebøkene – eller skal vi videreutvikle småbyen og trebyen Horten gjennom å bygge en ny bydel basert på flg. forutsetninger:

■ En historisk etablert byggehøyde på maksimalt fire etasjer.

■ Miljø- og klimavennlig utbygging i massivtre.

■ 20 % av boligene forbeholdes folk med lav/vanlig inntekt.

■ 1. etasje i alle bygg øremerkes publikumsretta formål som kultur, servering, aktivitetstilbud.

■ Arealene langs fjorden øremerkes offentlige formål, som Strandpromenade fraGjestehavna til Strandparken og Helårs saltvannsbad med badstue, trimrom og spa-avdeling.

■ En vesentlig andel av de totale arealer øremerkes offentlige formål, som grønne friarealer, trær, park, lek, trim, aktiviteter og avkopling.

■ Det bygges ikke 45–50 boliger i Gjestehavna nord mot Trafikkhavna.

Kommunestyret står foran et svært viktig veivalg i løpet av neste halvår og det er av avgjørende viktighet at lokalbefolkningen engasjerer seg i debatten og lar sin stemme bli hørt.

Rødt har gått til valg på å videreutvikle vår identitet og sjarm som småby og Rødt sier nei til å bygge en ny sjøfront i stål og betong på kapitalherrenes og de store lommebøkenes premisser – fordi dette vil kunne skape grunnlaget for en økning av de allerede store økonomiske og sosiale klasseskillene i vårt lille eventyr av en by.

Klokkene ringer for småbyen Horten.

Alf Henriksen, Rødt Horten

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags