På tide å ta av seg eventyrbrillene!

PÅ BRYGGEKANTEN: Her er hotellet tenkt bygget, i flere bygningskropper og opptil åtte etasjer høyt. Innsender Åse R. Thoresen ber folk ta av seg eventyrbrillene.

PÅ BRYGGEKANTEN: Her er hotellet tenkt bygget, i flere bygningskropper og opptil åtte etasjer høyt. Innsender Åse R. Thoresen ber folk ta av seg eventyrbrillene. Foto:

Av

I det siste har uttrykket «fotavtrykk» blitt brukt i debatten om utbyggingen av blant annet havneområdet. Men et fotavtrykk kan som kjent ha ulike fasonger og lengder.

DEL

LeserbrevEt kort fotavtrykk gir riktignok et mindre avtrykk, med tanke på kvadratmeternes utnyttelse. Men i utbyggingsaker må en alltid se hele sak bildet, altså fra A til Å. Så de som hevder, og kanskje tror, at et åtte etasjes bygg gir et mindre fotavtrykk enn et lavere og lengere bygg, de bør sette opp en status for eventuelle positive og negative konsekvenser angående dette!

Les også (+): Full fres i tidligere Hotell Horten Brygge: Nå skal det oppgraderes for millioner

For mange år siden ble det sendt en BarneTV-serie som hadde en kjenningsmelodi med en tekst som oppfordret barna til å ta på seg eventyrbriller, for å se! Men i dagens utbyggingsdebatt er det isteden veldig viktig at debattanter og politikere heller tar av seg disse evntyrbrillene, for å kunne se hvordan virkeligheten er og hvordan den kan komme til å bli.

De som tror at et åtte etasjes hotell i havna vil trekke til seg turister og dermed bli en velsignelse for Hortens befolkning, har nok glemt å ta av seg eventyrbrillene. Fordi et høyt monsterhotell vil skyggelegge store deler av gjestehavna, som i dag allerede er veldig attraktiv for både båtfolket, andre turister og for lokalbefolkningen.

Mye av vannspeilet vil forsvinne fra de eiendommene som ligger bak og oppover fra havna. Men hvis det skulle vise seg at det er behov for flere overnattingsplasser nede i havna så eksisterer det allerede et fint hotell der. Som jeg ser det, så har dette hotellet et stort potensiale til mye spennende, med den beliggenheten det har.

Personlig kan jeg se for meg blant annet en innglasset bro fra hotellet, over til det tidligere - Hortensia - med et lavkost-tilbud for både servering og overnatting. Mulighetene i havna er ihvertfall mange uten å måtte bygge et monsterhotell!

Jeg håper og ønsker at de som er glad i og engasjerte i hvordan Horten skal få utvikle seg, vil komme med utspill og forslag her i Gjengangeren, slik at de som skal ta den endelige beslutningen om havneområdet, får med seg hva Hortens befolkning ønsker seg nå og for framtidens generasjon.

Lykke til!

Les også (+): Foreløpig er det kun «prat», ingen avtale om nytt hotell på KJV: – Vi venter på en formell henvendelse

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags