Berlinmur'n blei rivi for 30 år sia. Det kan vel ikke værra no hastværk me' å få'n opp igjen

BEKYMRET: Ole Kristian Pettersen er ikke imponert over hotellplaner som kan bety åtte etasjer i havna.

BEKYMRET: Ole Kristian Pettersen er ikke imponert over hotellplaner som kan bety åtte etasjer i havna. Foto:

Av

I sitt politiske testamente i lokalavisa 25. september, før inngangen te sin nye tilværelse som pangsjonister fra politikken, uttrykker Pernille Bruun fra Venstre og Finn-Øyvind Langfjell fra Høyre stor bekymring for at Snøhettabygget ikke skal bli realisert.

DEL

MeningerBerlinmur'n blei rivi for 30 år sia. Det kan vel ikke værra no hastværk me' å få'n opp igjen

I sitt politiske testamente i lokalavisa 25. september, før inngangen te sin nye tilværelse som pangsjonister fra politikken, uttrykker Pernille Bruun fra Venstre og Finn-Øyvind Langfjell fra Høyre stor bekymring for at Snøhettabygget ikke skal bli realisert.

Jæ hadde nær sagt er de' no å værra redd for? Berlinmur'n blei rivi for 30 år sia så det kan vel ikke værra no hastværk me' å få'n opp igjen. Men man har ikke før lest fær'i artikkær'n om de bekymrede politiske pangsjonister så fleskær Gjenganger'n te 27. september me' krigstyper: Hotell i åtte etasjer på brygga!

Det ær så en ikke trur'e og når jæ kikkær nøyære etter så ær'e ikke første april heller. Hær ær'e no' å bli bekymra for, ærede politiske pangsjonister: En duell ved daggry mellom hotellkåbåien Petter Stordalen og for eksempel gutta i CM-gruppa som kanskje åsså værær konkurransje om dem beste plassane på brygga og i havna. Detta minner om Kjell Hallbing alias Louis Mastersons bok "Duell i Tombstone" der Morgan Kane blir sendt for å rødda åpp i den mest lovløse og blodiaste by'n i Vesten og åppgjøre' i bydelen O.K. Corral.

I fjor høst var vi samla på brygga i glede åver at planene om bygging av hotell i fire etasjer på Rustadbrygga blei lagt på is fra Nordlandia. Men vi ser nå at dem svære karane me' pengær på bok og lommane fulle kretsær rundt pærla vår som blodtørsti'e kåbåiær.

Og når vi veit at CM-gruppa har eierskap i snart halve Horten, ær'e enda større grunn te å bli bekymra for oppgjør mellom pengestærke variantær av Ike Clanton, Pony Deal, Johnny-Behind-the-Deuce, John Ringo og Billy Claiborne og andre med himmelstomande planer om hoteller, serveringsste'er, kontorbygg og ikke minst boligær - som om vi ikke har mer enn nok a' dem nå når vi ser at salget går tregt.

Det ær rart gitt, så nå ær'e lissom trykt å bygge åtte etasjer på kvikklæire, mens det for et år sia var bortimot kastastrofesignaler for å bygge fire etasjer dær. De' ær nesten så man kan håbe på at indianerane på veggen te Preus Fotomuseum håppær ut a' rammene og kommer ridane med sine farverike, fjærpryda drakter, krigsmaling og skarpe spyd og tomahawker for å hjælpe vårs i kampen mot revolvergutta.

For i kommunestyre' fins ikke Morgan Kane lenger - han har nok gått a' me' pangsjon han ævv, andre sier han visstnok ær dævv. - og sakte siger læira.

LES OGSÅ (+): Positiv til hotellplanene, tross høyden: – Det vil bety arbeidsplasser, inntekter og folkeliv

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags