Ikke alle tenker byutvikling når de kommenterer Hortens muligheter i havna

Av

Vi har argumentert for vårt syn på helt nødvendig utvikling av Horten by, denne gangen spesifikt Horten havn. Andre argumenterer tydelig for noe helt annet, og dem om det. 

DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Vår påstand er at dette verdifulle området er Hortens største mulighet. Gjort riktig vil utviklingen her bidra til økonomisk vekst og sikre velferd for Hortens innbyggere.

Vi blir tillagt meninger vi ikke har når Geir Lenes tolker våre bidrag i debatten. Med vår historie bør det være åpenbart at vi er i stand til å lese dokumenter. Vi er fullt ut i stand til å være uenig både med utbyggere, administrasjonen og varierende politiske flertall. Vi er til og med uenige i enkelte faste spaltisters bidrag i debatten.

Men det er dynamikken i slike uenigheter som kan løfte utvikling i riktig retning. Vi har vært tydelige på at vi slettes ikke forventer at alle er enige i det vi mener, det er vi vant til.

Rammene for utvikling i havna legges i reguleringsplanene og de må utbyggere forholde seg til. At enkelte planer bakover i tid ikke nødvendigvis verken er gjennomført etter intensjonene eller har vært vellykket, behøver slettes ikke bety at nye planer ikke blir bra. Vår erfaring er at kommunen har tilegnet seg verdifull kompetanse og er i stand til å legge viktige og riktige føringer inn i reguleringsplanene. Disse planene blir til etter lange og gode prosesser, prosesser hvor alle interesserte blir invitert til å komme med innspill og innvendinger. Noen tror at prosessen er dårlig fordi deres egne forslag ikke når opp, det er feil. Når planer endelig vedtas så har administrasjonen videreformidlet innkomne innspill til politikerne og et flertall vedtar planen med eller uten disse innspillene. Det kalles demokrati.

Vårt hjertesukk i innleggene, som hevdes uredelig og uryddig, er oppriktig ment. Provoserer vi når vi imøtegår de «høylytte» kritiske røster? Selvsagt, det var en del av strategien – men ikke den viktigste delen. Vår agenda er å skape debatt, vår agenda er å få også de som mener at byen skal utvikles som by - på banen. Det var for få røster som hilser investorene og utviklerne velkommen, som sier et betinget ja til nødvendig utvikling. For få som tydelig viser at de med positiv innfallsvinkel vil være med å bidra til at planene blir best mulig. Og, det var mange nok - som sier nei. Vi respekterer at det er motstand, men synes det er synd at det bare er disse meningene som når ut og vi tror altså at akkurat det er negativt for Horten.

Avslutningsvis vil vi si oss dørgende uenig i at Videregående skole i Lystlunden er feil, tvert imot er det helt riktig at dette ligger i den nordøstre utkanten av vår flotte park. Vi er dørgende uenig i at campus Vestfold er feil, tvert imot – for den gruppen studenter som bor der er dette helt riktig.

Debatten om hvordan vår nye moderne og attraktive bydel, havna, skal bli er ikke over. Det er tid til å påvirke prosjektet slik at de beste løsninger velges, selv om rammene ligger i reguleringsplanen. Byggeplanene skal også behandles, når de kommer. Vi ser frem til det og vil garantert fortsette å delta i debatten om det vi mener Hortens muligheter – en skikkelig byutvikling der vi skal bygge by.

LES OGSÅ (+): Derfor er Bente best i Norge på miljøtiltak

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags