Vi har nå en unik mulighet til å utvikle havneområdet på en måte som gjør kommunens innbyggere stolte

HAVNA: Ordføreren håper på bredt forlik om videre utvikling i havneområdet. Bildet viser Rustadbrygga.

HAVNA: Ordføreren håper på bredt forlik om videre utvikling i havneområdet. Bildet viser Rustadbrygga. Foto:

Av

Horten har et stort havneområde, fra Fyllinga til Linden, som i stor grad har vært lukket for innbyggerne. Dette har vært en svakhet som vi nå kan snu til en styrke.

DEL

MeningerDen gamle industrihallen nord for gjestehavna er revet. I neste runde ønsker vi å flytte ferjetrafikken og rive den gamle HAC-hallen. Området fra Fyllinga til Linden som er over en kilometer langt, bør fylles med mye forskjellig, som kultur, servering, åpne plasser, arbeidsplasser, trafikkhavn, boliger, kyststi og aktiviteter.

LES OGSÅ (+): Noen applauderer, andre er sterkt kritiske til planene om åtte-etasjers hotell: – Gjett hvem som får viljen sin

For å lykkes med dette er vi avhengig av et godt samspill mellom kommunen, innbyggerne og utviklere. Det er derfor gledelig at veldig mange aktører henvender seg til oss og ønsker å satse i Horten. Lokale aktører har presentert planer for området rundt Gjestehavna og kommunen er i dialog med Bane Nor som eier store områder lengre sør.

(Innlegget fortsetter under bildet.)

ARE KARLSEN: Mener det er svært spennende at flere aktører ønsker å satse i Horten.

ARE KARLSEN: Mener det er svært spennende at flere aktører ønsker å satse i Horten. Foto:

Den siste henvendelsen er fra en stor seriøs hotelldriver, som ønsker å etablere seg i havna. Det er spennende, for et nytt hotell vil tilføre oss både besøkende, arbeidsplasser, inntekter og folkeliv.

LES OGSÅ (+): Hotell i åtte etasjer i havna? – Jeg syns vi skal bevare småby- og trehuspreget i Horten

Skal vi lykke med utvikling må vi se hele området under ett og legge langsiktige forpliktende planer. Denne høsten skal vi ha åpne prosesser der alle aktørene skal få presentert sine planer, samtidig som alle innbyggerne skal få komme med sine synspunkter. Mitt håp er at vi skal få til et bredt forlik som det store flertallet av både politikere og innbyggere synes er bra.

Vi har nå en unik mulighet til å utvikle havneområdet på en måte som gjør kommunens innbyggere stolte. Hvis vi jobber sammen og ser fremover vil vi lykkes med dette.

LES OGSÅ (+): Kommunen trenger mer plass – nå blir det brakker på Rustadbrygga

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags