Forslaget om å redusere ansatte på Tua må stanses

Av

Flertallskameratene Ap, MDG, Sp og Venstre påstår i Gjengangeren onsdag 21. november at de presenterer et grønt, varmt og ansvarlig budsjett.

DEL

MeningerVirkeligheten er at de foretar nye usosiale kutt innen helse og omsorgssektoren på 13,7 millioner kroner.

Les om det rødgrønne budsjettforslaget her (krever abonnement)

Det er fra et nivå hvor vi allerede er dårligst i Vestfold. Før disse budsjettkuttene bruker vi allerede 57,4 millioner kroner mindre enn Larvik, 51,9 millioner mindre enn Tønsberg, 30,1 millioner mindre enn Sandefjord og 42,4 millioner kroner mindre enn Holmestrand på helse og omsorgssektoren.

Hvordan disse partiene kan kalle dette et grønt, varmt og ansvarlig budsjett er meg en gåte.

Åshild Holt Lona har et innlegg i Gjengangeren torsdag 22. november hvor hun spør hva politikerne i Horten kommune mener om forslaget i budsjettet om å redusere bemanningen på natt ved Tua Toppen avlastning fra to til kun en nattevakt.

Svaret fra SV er at dette forslaget er helt uansvarlig. Under budsjettbehandlingen vil vi fremme følgende forslag: "Bemanningen på natt-tjeneste innen rus og psykisk helse reduseres ikke fra 2 til en ansatt."

Rådmannen har i sitt budsjettforslag en god begrunnelse for hvorfor vi ikke bør redusere bemanningen på natt: " Konsekvenser kan være redusert kapasitet til å håndtere akutte situasjoner som kan oppstå."

Ved fjorårets budsjettbehandling ble forslaget om å redusere bemanningen på natt ved Brårudåsen senter fra 3 til 2 nattevakter stanset. Årets forslag om å redusere fra 2 til 1 ansatt på Tua Toppen avlastning er om mulig et enda dårligere forslag og må stanses.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags