Historisk boikottvedtak i håndballforbundet

Av

Ikke siden 2. Verdenskrig har vi hatt en tilsvarende idrettsboikott i Norge som den lokale håndballag i Vestfold iverksatte, mot Brunstad Christian Church (BCC).

DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Vi har vært vitne til en historisk hendelse i fylket vårt. Ingen religiøse sekter har tidligere opplevd en slik boikott. Dette er ikke bare en trussel mot BCC, men også et slag mot Sandefjord kommunes velvillighet overfor sektas framferd på Brunstad gård de siste tiårene.

LES OGSÅ: Et sted der legningen ikke spiller noen rolle

Delegasjonen fra Oslofjord Convention Center (OCC) fikk ikke gjennomslag for sine strakstiltak i møtet med håndballforbundet. Ingen gikk på den ensidige forståelsen om et sammenfallende verdigrunnlag, ei heller garantier om endret eierskap og adskillelse av Oslofjord arena fra trossamfunnet.

Heller ikke agnet om at et eventuelt overskudd skulle tilfalle idrett, kultur og samfunnsnyttige formål i Vestfold, var stort nok til å bite over. Det er alltid liten troverdighet i slike krisetilbud.

Boikotten av sekta rammer den hardt, og de søker febrilsk, tilsynelatende drastiske skritt for å gjenopprette tilliten. Nå bør alle som ønsker eller har avtalt å benytte anlegget på Brunstad, raskt si nei takk. Endret eierskap er visst løsningen nå. Hvorfor skal vi tro på reelle endringer når de så hardnakket og over tid, benektet alle religiøse og økonomiske forbindelser fra BCC via Brunstadstiftelsen og ned til OCC og Oslofjord arena?

Stiftelser, ASer og andre eierskapsformer har alle ansvarlige eiere. Et salg ut av sektas hierarki, men likevel på hånden til ”trofaste entreprenører” kan være en mulighet. Det endrer ikke på tilhørigheten og renommeet. Det vil alltid hefte homofobi, rettroende bibelforståelsen og sosial kontroll ved ethvert eierskap knyttet til lokaliteter på Brunstadanlegget. Hvorfor ikke modernisere det religiøse grunnlaget og læren først som sist?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags