Nyhetene, teknikken og leseren

Artikkelen er over 1 år gammel

Tirsdag 17. april var første hverdag i manns minne uten papirutgave av Gjengangeren.

DEL

MeningerVi har valgt å redusere antall papirutgivelser for å satse mer på journalistikk og digital publisering. 17. april viste seg å bli en digital merkedag. Aldri før har så mange lest lokalnyhetene på nett, rekorden blir noe vi kommer til å strekke oss etter i lang tid framover.

Den papirfri tirsdagen lærte oss blant annet at eldre lesere ikke står noe tilbake for ungdommen når det gjelder digital lesing. Vi la merke til at mange tok kontakt med oss i forkant for registrere seg som digital bruker. Og alderen på den gjennomsnittlige leseren av vår nettside denne dagen, økte med ti år. Det har vært lærerike dager i Gjengangeren også siden.

Noen er kritiske. Svein-Erik Figved, for eksempel, deler i et innlegg sine utfordringer med å lese Gjengangeren på nett. Det er interessant lesning om en brukeropplevelse som, slik den er beskrevet, står noe tilbake å ønske. Vi forstår irritasjonen og har sendt hans opplevelser videre til teknisk support, slik rutinen er. I påvente av løsningen på de tekniske utfordringene, publiserer vi hans betenkninger – #8211;de kan være relevante for flere.

Mer interessant er det at vår leser er blant dem som forsyner seg friskt av ferske nyheter på vår nettside www.gjengangeren.no. Og han ønsker seg mer av det, særlig på de papirfri dagene. Slik er han typisk. Den jevne leser av Gjengangeren er både digital og knyttet til papiravisen. Noen foretrekker kun papir, mens andre – #8211;for tiden ca. hver fjerde abonnent- kun leser Horten-nyhetene digitalt.

Vårt svar på denne utfordringen er å utvikle oss i takt. Vi skal lage mer lokalavis og bruker nå mer ressurser på nyhetsjakt enn noensinne. Et abonnement koster fortsatt det samme. Det gjør oss i stand til å holde våre journalister er på jobb nesten hele døgnet. Vi publiserer fortløpende på nett – #8211;og samler stoffet i papirutgavene fire dager i uka. Det meste publiseres digitalt først, samtidig skal ingen papirlesere gå glipp av noe. Noe blir bare publisert digitalt, som videoer, temamagasiner hver lørdag og bildegallerier. Annet er bare å finne i papir, som helgeavisens tradisjonsrike ekspertkryssord og kviss.

Folk i Horten har et sterkt forhold til Gjengangeren, og den mest tydelige effekten av vår utvikling er tydelig i lesertallene: Folk blir mer digitale. Vi forstår at mange spør hvor utviklingen går videre. Vi kjenner ikke svaret, utover at leserne bestemmer. Ca. 17.000 personer leser Gjengangeren hver dag, ifølge siste måling. Det er deres leservaner som gir retningen videre.

Audun Bårdseth
Redaktør, Gjengangeren

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags