Mindre papir men dårligere opplevelse

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Lørdag. Litt sen morgen. Frokost. God tid. Sitter med den digital lørdagsutgaven av vår alles kjære lokalavis. Får dårlig smak i munnen. Ikke av frokosten. Av avislesingen.

DEL

MeningerMindre papir og mye mer lokalavis. Det var innsalget fra redaktøren, eller rettere sagt styret og eier av avisa. Redaktøren gikk høyt på banen og solgte inn budskapet han måtte selge – dette blir bedre for dere lesere. 

Jeg har ingen problemer med å lese digital aviser. Aftenposten er et flott eksempel på en god digital versjon av en avis som funker. Men jeg liker å lese papiraviser, spesielt lørdag og søndager. 

Den digitale versjonen vi blir tilbudt som leser av Gjengangeren er mildt sagt dårlig. Den bærer preg av å være en førstegenerasjon digital avis og har en rekke mangler. Blar du i avisa for å lese de ulike artiklene blir du alltid ført tilbake til øverst på førstesiden etter å ha lest en artikkel, og så må du deretter rulle deg ned til der du var. Klikker du deg inn på en artikkel er det første du ser ikke tittelen og ingressen på artikkelen, men en reklameplakat for et produkt du overhodet ikke har interesse av. For å begynne å lese må du komme deg ned forbi annonsen. Skifter du side må du vente litt fordi alle annonsene tar tid å laste seg inn, stoffet forskyver seg stadig på grunn av annonser som krever plass og tid. I det hele tatt tar annonsene stor plass og forstyrrer lesingen. Layouten er noe rotete og lite leservennlig. Tekstene er korte og litt «Nettavisen»-aktig. Flere av nettavis-artiklene du leser på tirsdag, finner du igjen i avisutgaven på onsdag. Blir ikke akkurat «mye mer lokalavis» av det.

Dersom Gjengangeren skal framstå troverdig med budskapet sitt – Mindre papir og mye mer lokalavis – så må den digitale versjonen vi blir tilbudt på tirsdager og lørdager oppdateres betydelig. Den må ligge på det nivå en bør forvente av en moderne digital avis i 2018. 

Det hele virker dårlig forberedt fra avisas side – styrets beslutning om å sløyfe papiravisa på tirsdag og lørdag. Det holder ikke å bare fortsette med en gammeldags førstegenerasjon nettavis. Problemer er ikke journalistikken og det som skrives. Lokalavisas journalistiske nivå er gjennomgående høyt og godt. Problemet er måten stoffet presenteres på. Her må det skje noe, dersom jeg fortsatt skal være den trofaste, lojale og engasjerte leser av vår lokalavis. Denne lørdagen fikk i hvert fall en dårlig start.  

Svein-Erik Figved, noe lunken Gjenganger-patriot

SVAR FRA GJENGANGEREN: Nyhetene, teknikken og leseren

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags