Fellesforbundet Horten om koronakria: – Arbeidstakerne sitter nå igjen med regningen

FREMDELES KRISE: Innsender Hilde Elgesem Andersen i Fellesforbundet mener arbeidstakerne sitter igjen med hele regninga etter koronakrisen.

FREMDELES KRISE: Innsender Hilde Elgesem Andersen i Fellesforbundet mener arbeidstakerne sitter igjen med hele regninga etter koronakrisen. Foto:

Av

Da krisa kom til Norge i mars plukket regjeringen fruktene av den sosialdemokratiske velferdskassa.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Nå er vi på vei tilbake til normalen, og regjeringen vil kutte over en milliard i formueskatten. Ytelsene til arbeidstakere skal derimot reduseres og fjernes.

Det er et paradoks at de borgerlige partiene valgte å lene seg på velferdskassa når krisa kom. Paradokset er at deres høyeste politiske ønske er å holde staten til et minimum, men når pandemien rammet ble det plutselig veldig komfortabelt å bruke pengene i velferdskassa. Jeg lurte litt på om de var blitt skap-sosialdemokrater.

Men alt regjeringen har gjort før koronapandemien slo til viser jo at dette er et blaff. I løpet av sju år i maktsetet har de sørget for skattelettelser til de rikeste, innført avgifter og kutt i tjenestetilbud som treffer de svakeste.

Arbeidstakerne sitter nå igjen med regningen etter krisa. Og for mange er det fremdeles krise. Mens næringslivet har fått utdelt sine penger, må arbeidstakerne som har mistet jobben nedverdige seg og gå på sosialen i påvente av sine rettmessige dagpenger.

Dagpengesatsen som ble økt etter stort påtrykk fra LO og opposisjonspartiene foreslås fjernet fra 1. november. Dette var en ordning som skulle sikre de aller lavest lønnede en best mulig sjanse for å unngå personlig konkurs. Minstekravet for å motta dagpenger blir borte. Permitterte får ikke forlengelse av permitteringstiden og risikerer derfor oppsigelse.

For de rikeste er dugnaden nå over. For arbeidsfolk er det blodig alvor.

Det beste vi kan gjøre er å bytte ut denne regjeringen ved neste valg.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken