«Hevnaksjon fra Horten» er en usmakelig vinkling av en ansvarlig redaktør

POLITIKER: Jan Nærsnes poengterer at det selvsagt ikke var noen henvaksjon fra Hortens side.

POLITIKER: Jan Nærsnes poengterer at det selvsagt ikke var noen henvaksjon fra Hortens side. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Det var definitivt ikke noen hevnaksjon fra hortenspolitikere i gårsdagens møte i HKIF (Hovedutvalg for kultur, idrett og folkehelse). Det er derimot en usmakelig vinkling fra ansvarlig redaktør i Tønsbergs Blad.

DEL

MeningerVi hadde i møtet en rekke saker om fordeling av fylkeskommunale midler til forskjellige arrangementer innen idrett og kultur.

Søkermassen på de forskjellige arrangementene er vesentlig høyere enn det beløp vi har til fordeling. Vi fordeler under 20 prosent i forhold til søkte beløp

Av den potten vi hadde til arrangementstøtte til det som er kalt signaturarenaer. Dette er arrangementer som gjennom år har vært under Vestfoldfestspillenes hatt.

Som redaktøren veldig godt vet har denne arrangementsløsningen gått konkurs med et tap på flere millioner kroner som er dekket inn av fylkeskommunen. Fra vår side er det ønskelig å videreføre enkelte av de mange fine arrangementene som ble arrangert av Vestfoldfestspillene.

Til støtte for signaturarenaer hadde vi sju søkere til en pott til fordeling på 500.000. Her fikk Færder kommune til Soloppgangskonserten 150.000 kroner. Tønsberg kommune til klassisk festival 280.000 kroner. Holmestrand kommune 35.000 kroner til heiskonsert og Fossekleiva 35.000 kroner.

Hele potten ble dermed fordelt.

Av de andre postene vi har til fordeling er gjennomgangstonen at søknadsbeløpene er vesentlig høyere enn det vi har til fordeling. Konsekvensen er at mange søknader fra lag og foreninger ikke får tildelte midler.

Det at Færderfestivalen, som har et budsjett på 3.300.000 kroner, bruker støtten fra fylkeskommunen som unnskyldning for ikke å støtte barnefestivalen og UKM-mønstringen viser at dette er et helkommersielt arrangement.

Da er det direkte ufint av redaktøren å beskrive dette som en hevnaksjon fra hortenspolitikere fordi vi setter lag og foreninger opp mot dette arrangementet i fordeling av midler.

I søknaden kom det også fram at næringslivet og restaurantene hadde en rekordomsetning under festivalen. I tillegg får de støtte fra både Havnevesenet, Tønsberg kommune og Færder kommune.

Jeg har som fylkespolitiker som også er hortenspolitiker ingen vanskeligheter med å ønske Tønsberg lykke til med både seilas og festival.

Jeg kan likevel ikke unnlate å nevne at Færderseilas-arrangementet i Horten ga nettopp vesentlige inntekter til klubbkassene uten noen form for offentlig støtte.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags